Noored saadavad head ideed Toompeale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris algab noortele mõeldud seminar-arutelude sari, mille teemafookuses on noorte identiteet, väärtused ja suhted ühiskonnaga. Foto on illustratiivne.
Novembris algab noortele mõeldud seminar-arutelude sari, mille teemafookuses on noorte identiteet, väärtused ja suhted ühiskonnaga. Foto on illustratiivne. Foto: Eva Klaas

Eile toimus Rakvere rahvamajas foorumi "101 last Toompeale" eelüritus, kus sõeluti välja noorte head ideed.


Foorumi põhiteema oli "Kuidas mina leian riigi üles" ning arutleti, mida teha selleks, et erinevad institutsioonid - omavalitsused, politsei -, lastevanemad ja õpetajad saaksid ühtmoodi aru laste õigustest ja kohustustest. Arutluse alla võeti ka laste õigusvahemehe koht riigis.
Mõeldi, millised peaksid olema kavandatava laste õiguste järelevalveinstitutsiooni ülesanded, kohustused ja õigused.

Taolised foorumid toimuvad ka Tallinnas, Sillamäel, Tartus, Pärnus ja Karski-Nuias.


Head mõtted ja ettepanekud selgitati Rakveres välja rühmatööna ja saadetakse kõigepealt lastekaitse liidule, kus need vaadatakse läbi ja koostatakse neist tervikdokument.

"Lastekaitse liidu inimesed vaatavad, et ettepanekud oleks seadustega kooskõlas ja teostatavad, ning liidavad sarnased arvamused kokku," selgitas Rakvere ürituse peakorraldaja, Rakvere reaalgümnaasiumi abiturient Kaupo Rebane.

20. novembril toimub Tallinnas lõppfoorum "101 last Toompeale", mis sisuliselt tähendab, et lapsed võtavad üheks päevaks üle riigikogu töö. Lasteparlament koostab seaduseelnõu riigikogule arutamiseks.

Kaupo Rebane ütles, et tervikuna pole küll eelmistel aastatel noorte eelnõusid seadusena riigikogus vastu võetud, kuid osa nende punkte on seadustesse jõudnud küll.

Rakvere eelfoorum toimus esimest korda ja seal osales kokku 34 noort Rakverest, aga ka mujalt Lääne-Virumaalt. Neist valiti välja 12 aktiivsemat, kes lähevad Tallinnasse lõppfoorumile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles