Kunda linna võimuliit läbis tuleristsed edukalt

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda volikogu istung. Volikogu esimees Arvo Vainlo (seisab)lubas volinikele palju tööd.
Kunda volikogu istung. Volikogu esimees Arvo Vainlo (seisab)lubas volinikele palju tööd. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kundas jõudsid reformierakond, valimisliit Kunda, SDE ja IRL siiski kokkuleppele koalitsiooni moodustamises ja esimene volikogu istung ning volikogu esimehe valimine sujus tõrgeteta. Mis saab edasi, selgub esmaspäeval.


Kogu eelmine nädal möödus Kundas vaidluste tähe all, sest reformierakond ja valimisliit Kunda ei jõudnud kuidagi kokkuleppele Kunda volikogus ühise jõu moodustanud SDE ja IRLiga.


Reede õhtuks siiski esialgne kokkulepe sündis ja selle kohaselt valiti Kunda volikogu esimeheks Arvo Vainlo valimisliidust Kunda ja aseesimeheks Jaak Jalakas IRList.

Muulased teadmatuses

Kui Jaak Jalakas oli ainuke kandidaat volikogu aseesimehe kohale ja pälvis ka opositsiooni jäänud keskerakonna toetushääled, siis volikogu esimehe kohale seadis keskerakond üles oma esinumbri Meelis Reskovi kandidatuuri.

Keskharidusega maamõõtja Reskov ütles, et kandideerib volikogu esimeheks, sest kogus valimistel Kundas kõige rohkem hääli.

"Kandideerin, sest tahan tuua linna midagi uut ja tutvustada venekeelsele elanikkonnale, mis linnas toimub," lausus ta. Reskov lisas, et venekeelsed inimesed on seni Kundas linnavõimu tegemistest teadmatusse jäetud.

Kunda Nordic Tsemendi haldusdirektor Arvo Vainlo rääkis, et oli veel pool aastat tagasi päris kindel, et lõpetab volikogus töötamise ja valimistel ei kandideeri. "Nii kaua on asja sees oldud," sõnas alates 1996. aastast Kunda linnavolikogusse kuulunud mees.

Samas tõdes ta, et inimesed muudavad oma seisukohti ja nii sündiski otsus valimistel kandideerida.

"Leidsime, et võib-olla oleks õigem, kui volikogu juhiks inimene, kes seda tööd tunneb," lausus Vainlo. Meelis Reskov pääses Kunda volikogusse esimest korda.

Kui viimastel aastatel on Kundas volikogu esimehe ametikoht olnud palgaline, siis Arvo Vainlo sõnas, et jääb põhikohaga ametisse tsemenditehasesse.

"Tulevikus peaks see siiski olema kellegi põhitöökoht," ütles ta volikogu esimehe ameti kohta. "Viimased kaks volikogu koosseisu on näidanud, et kui volikogu esimees on tööl põhikohaga, on volikogu töö oluliselt efektiivsem," selgitas Arvo Vainlo.

Kunda linnavolikogu valis Arvo Vainlo üheksa häälega volikogu esimeheks. Meelis Reskovit toetas kuus volikogu liiget.

"Suhteliselt raske on postile asuda, sest Anne Tasuja on lati väga kõrgele ajanud," rääkis Arvo Vainlo kolleegidelt õnnitlusi vastu võttes.

Lubada on palju tööd

Vainlo esimene lubadus volikogule oli, et tööst puudust ei tule. "Kui oleme lasknud ennast volikogusse valida, tuleb ka tõsiselt tööd teha," lausus ta ja lisas, et kindlasti on vaja volikogu liikmeid koolitada, ennekõike kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse ja Kunda linna põhimääruse osas.

Vainlo lootis, et koostöö kõigi volikogusse pääsenud jõudude vahel on konstruktiivne.

"Kindlasti ei ole kavas kedagi kõrvale jätta, kui hakkame rääkima komisjonide esimeestest ja linnavalitsuse liikmetest," kõneles vast valitud volikogu esimees.
Volikogu komisjonide esimehed valitakse Kundas volikogu järgmisel istungil 9. novembril. Siis peaks paika saama ka Kunda linnapea.

Linnapea koht kuulub esialgse kokkuleppe kohaselt reformierakonnale, kelle kandidaat on praegune Kunda linnapea Allar Aron. Samas on SDE ja IRL avaldanud Aroni kandidatuurile vastuseisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles