Põhja-Eesti parimaks turismisündmuseks valiti Viru Folk

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk 2009. Esineb Värttina.
Viru Folk 2009. Esineb Värttina. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Teisipäeval, 3. novembril Paide raekojas toimunud SA Põhja-Eesti Turism turismikonverentsil valiti Põhja-Eesti parimaks turismisündmuseks 2009 Viru Folk.


Augustis Käsmus toimunud Viru Folk valiti parimaks, sest  ettevõtmine on olnud oluline piirkonna arendaja, toonud Lääne-Virumaale tuntust ning rikastanud maakonna kultuuripilti.

Mitmepäevase sündmusena elavdab see ka piirkonna majandust pakkudes majutus- ja toitlustuskohtadele teenistust.

2008. aastal valiti folk ka Lääne-Virumaa aasta turismiteoks. 

Aasta turismisõbralikumaks omavalitsuseks kuulutati Paides Türi vallavalitsus, mis on kümme aastat kevadpealinna tiitlit kandnud ning igati soosinud turismiettevõtete teket.

Lääne-Virumaalt esitati turismisõbralikuma omavalitsuse tiitlile Tamsalu vald, mis on aidanud arendada Porkuni piirkonda, paemuuseumit, aldis turismialaseks koostööks nii Pandivere Arendus- ja Inkubatsioonkeksuse (PAIK) kui teistega.  
 
Lisaks Viru Folgile olid turismisündmuse nominentideks Türi linna kevadpealinn projekt, Pakri laulmise pidu Harjumaalt ning Ida-Virumaalt maakondlik turismikoordinaatori tekitamine.

SA Põhja-Eesti Turism koondab enda alla viit maakonda: Harju-, Rapla-, Järva, Ida- ja Lääne-Virumaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles