Tallinn vabastas Samuel Golombi juudi kooli direktori kohalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samuel Golomb lahkus Juudi kooli direktori ametist tänavu novembris.
Samuel Golomb lahkus Juudi kooli direktori ametist tänavu novembris. Foto: Teet Suur

Tallinna linnavalitsus vabastas kolmapäevasel istungil juudi kooli direktori kohalt sinna septembris kinnitatud Rakverest pärit sõumehe ja ajakirjaniku Samuel Golombi.


"Tänasel linnavalitsuse istungil tuli teha ka üks mitte just väga meeldiv otsus ja vabastada Tallinna juudi kooli direktor ametist," ütles abilinnapea Kaia Jäppinen kolmpäeval.

Jäppineni kinnitusel vabastati Golomb ametist tema enda soovil ning linnavalitsus korraldab uue juudi kooli direktori leidmiseks konkursi.

Samuel Golomb kinnitati Juudi kooli direktoriks tänavu 9. septembril. Tema vabastamise korralduse seletuskirja kohaselt lahkub Golomb Tallinna Juudi Kooli direktori ametikohalt töötajapoolse töölepingu ülesütlemise tõttu katseajal.

Tallinna juudi kooli eelmine direktor Mihhail Beilinson hukkus traagiliselt juunikuus Naissaarel, kui kukkus alla 7-8 meetri kõrguse betoonist suurtükipatarei otsast.

Tallinna juudi kool on Eestis ainuke riiklik-rahvuslik kool, mille peamiseks ülesannes on kvaliteetse gümnaasiumihariduse andmine ning juutide rahvusliku eneseteadvuse taastamine, mis hävitati viiekümne okupatsiooniaasta vältel.

Kogenud ning pidevalt oma kvalifikatsiooni tõstvate pedagoogide juhendamisel antakse lastele teadmisi soojas ja koduses õhkkonnas, õpitakse juudi ajalugu ning tundma tänapäeva maailma, samuti on võimalus õppida heebrea keelt, juudi tavasid ning muusikat.

Praegu õpib seal 250 õpilast, esimesse klassi tuli tänavu ligi 30 last. Kool asub sünagoogiga ühes kompleksis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles