Rakvere politsei- ja päästeteenistuse ühishoone sai reedel nurgakivi

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus.
Ehitus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reedel sai nurgakivi uus Rakvere politsei- ja päästeteenistuse ühishoone.

 
"Plaane Rakvere politsei- ja päästeameti ühishoone ehitamiseks tehti juba sel ajal kui olin Lääne-Viru maavanem. Nüüd, olles siseminister, on mul hea meel tõdeda, et kauaaegsed plaanid saavad lõpuks reaalsuseks ja meie töötajatel on peagi võimalus sisejulgeolekusse panustada väärikates töötingimustes," sõnas siseminister Marko Pomerants.

"Esimene politsei- ja pääste ühishoone avati Virumaal 2006. aasta 26. novembril Tapal ja teine samalaadne paar aastat hiljem, 14. novembril 2008 Iisakus. Rakvere hoone saab olema senistest suurim ja seda suurem on ka rõõm. Praktika näitab, et väärikad töötingimused loovad töösõbraliku keskkonna ja tõstavad ametnike motiveeritust. Nüüdisaegsed töötingimused, tasemel teeninduskultuur ja professionaalne ning teotahteline töötajaskond - need on omakorda väärtused, mis tagavad ühele organisatsioonile väärikuse," lisas Ida Politseiprefektuuri prefekt Aldis Alus.

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul tähendab uus hoone eelkõige politsei ja päästeameti töötajate töötingimuste olulist paranemist ning uued ruumid võimaldaksid Rakveres kvaliteetselt jätkata häirekeskuse tööd.


"Praktika on näidanud, et just häirekeskuse tegevuse tsentraliseerimine ei ole andnud loodetud tulemusi. Usun, et uue maja valmides ei pea häirekeskuse spetsialistid enam Jõhvi vahet sõitma, vaid saavad oma tööd teha Rakveres ning seda korralikes, kaasaja nõuetele vastavates tingimustes," märkis Jaadla.

Ida-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Eve Ojala ütles, et häirekeskus siiski Rakveresse tagasi ei koli.

"Häirekeskus saab uued ruumid küll, aga seda Jõhvis," lausus Ojala.

Kreutzwaldi 5a kinnistule rajatavasse U- kujulisse 5 774 m² suletud netopinnaga hoonesse on planeeritud politsei- ja päästeametile vajalikud tööruumid ning muuhulgas ka näiteks ajutise kinnipidamise ruumid, kainestusruumid, ruumid päästeautodele.

Hoone ehitab AS Oma Ehitaja ja see valmib 2010. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles