Laekvere vallavanemana jätkab Aarne Laas

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere vallavanem Aarne Laas.
Laekvere vallavanem Aarne Laas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile valis Laekvere vallavolikogu vallavanemaks Aarne Laasi (rahvaliit), kes on seda ametit pidanud juba ligi kakskümmend aastat.


Rohkem kanditaate vallavanema kohale ei esitatud , Laasi toetas üheksa volikogu liiget, üks vallavolinik puudus istungilt.
Aarne Laasi asendab volikogus Esta Mustasaar.

Teisel istungil moodustati ka volikogu komisjonid ning valiti neile esimehed.

Revisjonikomisjoni esimehe kohta pakkusid koalitsiooni moodustanud  rahvaliit ja IRL  keskerakonnale. Koalitsioonil on 11- liikmelises volikogus kokku kümme kohta.

"See on hea tava,et revisjonikomisjoni esimehe kohta pakutakse opositsioonile," ütles volikogu esimees Margo Klaasmägi, kes kinnitas, et selline punkt on kirjas ka koalitsioonilepingus.

Keskerakonna nimekirja esinumber, volikokku pääsenud Nadežda Võrno taandas oma kanditatuuri.

Et revisjonikomisjon esimeheta ei jääks, valiti selleks Kauni Soon (kandideeris IRLi nimekirjas, kuid erakonda ei kuulu).

Pärast volikogu istungit esitas Nadežda Võrno Laekvere valla valimiskomisjonile avalduse, millega loobus volikogu liikme kohast.

Nadežda Võrno asendusliikmeks oleks pidanud saama Enn Habakuk, kes samuti loobus oma kohast. Keskerakonna nimekirja esindajana pääseb volikokku nüüd Helle Ojandu.

Volikogu liikme kohast loobus enne esimest istungit ka Teet Põldoja (rahvaliit), kelle asemel asus vallavoliniku kohustusi täitma Gustav Põldmaa.

Vallavolikogu moodustas teisel istungil lisaks revisjonikomisjonile ka eelarvekomisjoni (esimees Margo Klaasmägi, IRL), majandus- ja maakomisjoni(esimees Marin Pärs, rahvaliit), sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni( esimees Kaarel Šestakov, kandideeris rahvaliidu nimekirjas) , hariduskomisjoni (esimees Eerik Lumiste, rahvaliit) ja kultuuri- ja spordikomisjoni (esimees Maarika Lausvee, IRL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles