Läänevirulane tõi taekwondo MMilt hõbeda ja pronksi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti taekwondo koondis Peterburis MM-il. Esireas vasakult esimene Sten Anslan, paremalt esimene treener Ruslan Smirnov.
Eesti taekwondo koondis Peterburis MM-il. Esireas vasakult esimene Sten Anslan, paremalt esimene treener Ruslan Smirnov. Foto: Erakogu

Eesti

taekwondo

koondisesse kuulunud läänevirulane Sten Anslan võistles hiljuti Peterburis 80 riigi osalusel peetud taekwondo ITFi maailmameistrivõistlustel, kus võitis kaks medalit meeste võistkonnavõistluses.


Ühe medali - hõbedase - sai Tartu ülikoolis õppiv ning Rakveres Chirisani spordiklubis treeniv 22aastane Sten Anslan spetsiaalses hüppetehnikas, teise - pronksise - aga jõulises purustamises.



"Sten Anslan oli meeste koondises üks tähtsamaid võistlejaid," iseloomustas läänevirulasest koondise liiget Eesti Taekwondo Liidu president Mihhail Kõlvart. "Tema panus medalivõitudesse oli väga suur, sest tema pidi sooritama meeskonnavõistluse juurde kuuluvad kvalifikatsioonid, et teised saaksid osaleda."



Sten Anslani kuus aastat juhendanud Ruslan Smirnovi sõnul sai noormees selle vastutusrikka ülesandega väga hästi hakkama.



"Panen talle hindeks viis pluss," kinnitas treener Smirnov. "Psüühika on noormehel hämmastavalt tasakaalus, ta saab stabiilselt töötada, tase ei kõigu üles-alla. Vaim on tugev ning füüsis samuti."



Mihhail Kõlvarti sõnul on tänavu esimest aastat koondisesse kuulunud Sten Anslan kindlasti üks kandidaat järgmise aasta kevadel Itaalias peetavatele ITFi Euroopa meistrivõistlustele sõitvas meeskonnas.



Nii et motivatsiooni veelgi innukamaks treenimiseks peaks toimekal Virumaa duol jätkuma.



Et Rakvere põhikooli ruumides tegutseval SK Chirisanil puudub spetsiaaltehnika treenimise tarvis vajalik aparaat, siis käivad treener ja õpilane aeg-ajalt nädalavahetustel Tallinnas harjutamas.



"Kui see vahend meil endal oleks, saaksime rohkem harjutada," nentis Smirnov.



Lääne-Virumaa

taekwon­do

'lase ja tema treeneri suurvõistlustele sõitu toetasid Rakvere linn, Eha ja Kersti Leinassaar ning Raivo Kens.



Kuuendat aastat

taekwon­do

'd harrastavale Sten Anslanile on lõppev aasta olnud üldse edukas, lisaks viimati koju toodud MMi medalitele, võitis ta suvel Sloveenias peetud ITFi Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali absoluutkaalus.



Noormehe ja tema treeneri ning teiste rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid toonud sportlaste ja nende treenerite saavutusi tunnustasid Eesti Olümpiakomitee ja Eesti kultuuriminister Laine Jänes oktoobrikuu lõpus Estonia Talveaias korraldatud pidulikul austamise üritusel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles