Seagrippi pole veel Lääne-Virumaal leitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käte sagedane pesemine seebiga aitab gripist hoiduda.
Käte sagedane pesemine seebiga aitab gripist hoiduda. Foto: Toomas Huik.

Lääne-Virumaa tervisekaitsetalituse inspektori Aime Saloneni sõnul pole Lääne-Virumaal seni veel seagrippi tuvastatud.

 
"Eelmisel nädalal võetud analüüsides diagnoositi kolm tavalise gripi juhtumit," ütles ta.

Gripi vältimiseks soovitas Aime Salonen ennast vaktsineerida tavalise gripi vastu, kusjuures vaktsiini saab osta apteekidest retsepti alusel.

Samuti soovitas ta võtta omaks neli gripist hoidumise põhitõde, milleks on käte pesemine, köhides ning aevastades suu katmine, haigega suheldes vähemalt meetrise distantsi hoidmine, ning kui siiski haigeks jäädakse, gripi edasise leviku takistamiseks koju jäämine.

Eesti arstide liit kritiseerib sotsiaalministeeriumi passiivsust seagripi epideemiaohuga tegelemisel ning kutsub üles kiiresti piisavat vaktsiinivaru hankima.

Oma avalikus pöördumises märgib arstide liit, et möödunud aastakümnete gripipandeemiate kogemuste põhjal võib haigestuda kuni 40 protsenti elanikkonnast. Haigus kulgeb enamikul juhtudest suhteliselt kergelt, kuid suur tüsistuste oht on rasedatel ja krooniliste haigustega inimestel.

Eesti naaberriigid Skandinaavias on juba alustanud vaktsineerimisi A-gripi viiruse H1N1 vastase vaktsiiniga.

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet ütles Kuku raadiole, et arstide süüdistused pole põhjendatud ja ministeerium pole passiivne.

Normeti sõnul annab ministeerium järgmisel nädalal teada, millal esimesed partiid tulevad. Kindel plaan on vähemalt 200.000 doosi kättesaadavaks teha.

Asekantsleri sõnul on samas positiivne, et Eesti arstid on veendunud vaktsiini hankimise vajalikkuses, sest näiteks Lätis on arstid selle vastu, et nappe vahendeid uue vaktsiini hankimiseks kasutatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles