Uuele ringile minev Kunda linnapea suuri lubadusi ei anna

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Allar Aroni valimiskampaania.
Linnapea Allar Aroni valimiskampaania. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kunda linnavolikogu otsustas, et Kunda linnapeana jätkab Allar Aron, kes on seda ametit pidanud viimased seitse aastat.


Kunda linnapea kandidaate oli vaid üks - senine linnapea Allar Aron. Ja volikogus esitati linnapeakandidaadile küsimusigi vaid üks.


Nimelt uuris keskerakondlane Meelis Reskov, kas vastavad tõele kuuldused, et Allar Aron on linnapea kaks aastat ja siis vahetatakse ta välja.

Allar Aron vastas, et kandideerib siiski neljaks aastaks ega tea sellistest kuuldustest midagi.

Küll oskas aga kuuldusi põhjendada Kunda linnavolikogu esimees Arvo Vainlo. "Ilmselt on sellised jutud tingitud asjaolust, et koalitsioonileppesse sai kirjutatud punkt, mille kohaselt on leping võimalik kahe aasta pärast üle vaadata," selgitas Vainlo.

Rasked ajad

Allar Aron rääkis, et ajad, mis ees seisavad, on raskemad, kui on olnud varasemad aastad.

"Seetõttu ei saa ma ka eriti midagi lubada," lausus Aron, kelle sõnul on esimene suur töö linnaeelarve kokkupanemine.

"Järgmisel ja võib-olla ka ülejärgmisel aastal peame tegema otsuseid, mis kõige meeldivamad ei ole," ütles Kunda linnapea, viidates omavalitsuste kehvale majanduslikule seisukorrale.

"Kulud tuleb kindlasti üle vaadata ja mõelda, kuidas tulusid suurendada," lisas ta.

Aroni arvates on võimalik saada lisaraha projektidest, see eeldab aga linna omaosalust.

"Raha selleks on varasemast keerulisem kokku saada, ent järgmine aasta on ilmselt viimane, mil on suuremad võimalused raha taotleda," teadis Aron, kes lubas projektide kaudu raha taotlemisele tõsist tähelepanu pöörata.

Linnapea pidas ka oluliseks inimeste Kundas hoidmist. "Meil on üks suur konkurent - Tallinn," rääkis ta.
Allar Aron ütles, et inimestele tuleb pakkuda mitmekesiseid võimalusi.

"Kindlasti on olulised töökohad, aga kõik algab lapsepõlvest - lasteaed, hea haridus, vaba aja veetmise ja sportimise võimalused," loetles ta.

Aron lubas ka, et kui ta linnapeaks valitakse, teeb ta Kundas opositsioonis olevale keskerakonnale ettepaneku ühe linnavalitsuse mittekoosseisulise liikme nimetamiseks.

Ilmselt võttis mõni opositsionäär sellest ettepanekust kohe kinni, sest Allar Aron valiti linnapeaks kümne poolthäälega, tema vastu oli neli volikogu liiget.

Keskerakonnal on Kunda linnavolikogus kuus kohta.
Allar Aroni asendusliikmena pääseb volikogusse Kunda apteegi juhataja ja omanik Tiina Salusaar, kes algul oli volikogu töös osalemises küll kahelnud, kuid arvas siiski, et läheb volikokku.

Kogemusi napib

Kunda linnavolikogu valis ka alaliste komisjonide esimehed. Revisjonikomisjoni esimeheks valiti hea tava kohaselt opositsiooni esindaja, kelleks oli keskerakonna esinumber Kundas Meelis Reskov.

Majanduskomisjoni hakkab juhtima Kalev Sädeme, eelarvekomisjoni ja kultuurikomisjoni Ando Källo (mõlemad VL Kunda), sotsiaalkomisjoni Ahto Tull (reformierakond) ja hariduskomisjoni Jaak Jalakas (IRL).
Komisjonide esimeeste valimisel oli volikogu üllatavalt üksmeelne, kuue hääletuse peale anti kokku kolm vastuhäält.

Volikogu esimees Arvo Vainlo ütles, et komisjonide esimeeste leidmine oli päris keeruline, sest volikogus on väga palju uusi liikmeid, ja nii tuleb Ando Källol juhtida kahte komisjoni.

Volikogu uued liikmed saavad järgmisel istungil esimese koolituse, neid tuleb õpetama kauane Kunda linnavolikogu esimees Anne Tasuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles