Kultuur: 200 rõõmsat presidenti

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii kujutab presidenti soome tüdruk Tuuli Niemi.
Nii kujutab presidenti soome tüdruk Tuuli Niemi. Foto: Tuuli Niemi

Rakvere Galerii ja Soome Tuglase Seltsi koostöös korraldatud lastejoonistuste võistlusele "Presidendi pai" laekus ligi 200 Eesti ja Soome presidendi portreed. Võitjad saavadki pai.

Soomes Helsingi Kaablitehases (Kaapelitehdas) mardilaada raames pühapäeval avataval näitusel pannakse välja Eesti ja Soome lastejoonistuste paremik. Võitjail on oodata pikk pai Soome presidendilt Tarja Halone­nilt.

Võistlusele, kus eesti lapsed joonistasid Soome presidenti ja soome lapsed Eesti presidenti, laekus kaks kolmandikku töid siit- ja üks kolmandik töid sealtpoolt Soome lahte. Osales üheksa Lääne-Virumaa kooli ja kolm Soome kooli.

Joonistusvõistluse "Presidendi pai" Viru-poolsed korraldajad Raivo Riim ja Riho Hütt ütlesid, et on väga tänulikud õpetajatele, kes haarasid nende üleskutsest kinni, suunasid lapsi mõtlema naaberriigi presidendile ja teda oma kujutluse kohaselt kujutama.

"Meile oli oluline kokku viia riigi kõige kõrgem juht ja laps, leida üritusega mingi puutepunkt," ütles Riho Hütt. "Nii saab laps teada oma maa ja naabermaa presidendi nime. Kindlasti saab Eesti juurde hulga Soome-sõbralikke noori inimesi," lisas Riim.

"Eesti lapsed on joonistanud niisuguseid paraadportreesid, siin on aumärke ja lipukesi, liblikaid ja linde, on hästi soojad pildid," lausus Hütt ja märkis, et õpetajad on teinud head tööd.

Näitus, mille avamisele ooda­takse tublidele joonistajatele pai tegema Tarja Haloneni, läheb rändama mööda Soome koole. Kevadel, kui Eesti president Toomas Hendrik Ilves tuleb Lääne-Virumaale maakonnavisiidile, saab "Presidendi paid" näha Rakvere galeriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles