Iga kahtluse korral analüüsi uue gripi tuvastamiseks ei tehta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Alates kolmapäevast ei soovita tervisekaitseinspektsioon enam igalt gripikahtlusega patsiendilt võtta analüüsi võimaliku uue gripi A(H1N1) tuvastamiseks, sest uus gripp on kujunenud hooajaliseks gripiks.


Kui haigestunud inimene pöördub oma perearsti poole, siis paneb arst haigele diagnoosi haiguspildi alusel ja otsustab ise, kas ja milliseid analüüse ta tellida soovib.

"Ühtlasi ei registreeri tervisekaitseinspektsioon enam juhupõhiselt uude grippi nakatunuid," ütles inspektsiooni pressiesindaja Iiris Saluri BNS-ile.

Tema sõnul jätkatakse ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestumise riiklikku seiret sentinel-süsteemi kaudu. Tegemist on gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase valikulise uuringuga.

Viimaste ametlike andmete järgi on Eestis uude grippi nakatunud 133 inimest, kuid praeguseks on see arv inspektsiooni hinnangul tõenäoliselt suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles