Lääne-Viru maavalitsuse osakondade arv väheneb

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavalitsuse saal.
Lääne-Viru maavalitsuse saal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Alates 1. detsembrist on Lääne-Viru maavalitsuses senise viie osakonna asemel neli: kantselei, haridus- ja sotsiaalosakond, arengu- ja planeeringuosakond ning rahandusosakond.

Uue aasta alguses likvideeritakse aga rahandusosakond ja maavalitsuste raamatupidamine koondub Viljandisse.


Senisest maaosakonnast saab 1. detsembrist arengu- ja planeeringuosakonna maatoimingute talitus, mille  juhataja on Sirje Kurik.

Detsembrist muutub ka haridus- ja kultuuriosakonna nimi. Uus ühendatud osakond hakkab kandma haridus- ja sotsiaalosakonna nime ning hakkab tegelema ka sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna küsimustega. 

Senised osakonnajuhatajad jäävad samaks: haridus- ja sotsiaalosakonda juhatab Marge Lepik ning arengu- ja planeeringuosakonda Mati Jõgi.

Alates 1. jaanuarist likvideeritakse maavalitsuse rahandusosakond seoses raamatupidamise tsentraliseerimisega.

Siseministeeriumis kava kohaselt liidetakse kõigi maavalitsuste raamatupidamised tuleva aasta algul ühte üksusesse, mis hakkab tööle Viljandi maavalitsuses.

Seega jääb uuest aastast Lääne-Viru maavalitsusse kolm osakonda: kantselei, haridus- ja sotsiaalosakond ning arengu- ja planeeringuosakond.

Maavalitsuse struktuurimuudatuste aluseks on regionaalministri määrus 27. oktoobrist, millega kujundatakse maavalitsuste struktuurid sarnastel alustel toimivateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles