Tarbija: taksofone jääb järjest vähemaks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksofon.
Taksofon. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne-Virumaal nagu mujalgi Eestis on ühiskasutatavate kaarditaksofonide arv järjest vähenenud ja väheneb veelgi, aga sotsiaalobjektidele jäävad need siiski alles.


Lääne-Virumaal on praegu alles 26 kaarditaksofoni, millest 13 paikneb Rakveres, seitse Tapal ja ülejäänud väiksemates kohtades. Ilmselt jääb neid peagi aga veel vähemaks.


Taksofone haldava aktsiaseltsi Elion Ettevõtted avalike suhete juht Lilian Viirma ütles, et taksofone demonteeritakse vastavalt sellele, kui palju konkreetset taksofoni kasutatakse.

"Lähtutakse lihtsast põhimõttest: need taksofonid, millest kõnesid võetakse, jäävad. Samuti jäävad taksofonid alles sotsiaalobjektidele, nagu on haiglad, vanadekodud, polikliinikud, reisiterminalidesse, lennujaama ja teistesse strateegiliselt olulistesse kohtadesse. Nendes kohtades ei ole taksofoniäri Elionile kasumlik, kuid mõistame, et taksofonid on hetkel siiski vajalikud," rääkis Lilian Viirma.

Põhjus, miks taksofone järjest maha monteeritakse, on see, et taksofonidest võetud kõnede arv väheneb. Seda omakorda põhjustab kasvav mobiilsideäri.

Viirma sõnul ei ole Lääne-Virumaal konkreetset plaani, kuhu ja kui kauaks kaarditaksofonid jätta. "Jälgime, kui palju mingit aparaati kasutatakse, ja teeme otsuseid jooksvalt," ütles ta.

Võrreldes näiteks Järvamaaga, kus on üheksa taksofoni, ja Viljandimaaga, kus neid on kaheksa, on Lääne-Virumaal aparaate päris palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles