Noorte moesõu Viru SMX laienes üle Virumaa piiride

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetki Alina Tubli mosõust “Džein,” mida Helsingi mardilaada kultuuriüritusel näevad peatselt ka hõimuvelled.
Hetki Alina Tubli mosõust “Džein,” mida Helsingi mardilaada kultuuriüritusel näevad peatselt ka hõimuvelled. Foto: Toomas Uudeberg

Tamsalu koolinoorte moesõul Viru SMX oli osavõtjaid lisaks oma maakonnale seekord ka Tallinnast ja Viljandist ning rahvusvahelise mõõtme andis noore sakslanna Victoria Krügeri esinemine.


Kui esimestel Viru SMX moeüritustel domineeris kollektsioonide loomisel vaba valik, siis viimastel aastatel on kindel teema, mille raames võistlejad oma kollektsiooni loovad. Tänavu olid need "Sini-must-valge Eesti" ja "Eesti etnograafiast inspireeritud mood". Kokku näidati kaheksat kollektsiooni.


Aastaid on žürii tööd juhtinud Euroülikooli moekunsti õppejõud ja stilist Liivika Põvat-Straus. Nii seegi kord.

Viru SMX moesõu avasid meeleoluka kollektsiooniga "Kevad-suvi uues taaskasutatavas kuues" Rakke gümnaasiumi õpilased, kes võistlesid nooremas vanuserühmas.

Oma ühisloomingut iseloomustasid Rakke moeloojad värsiridadega: "Meie käte läbi sai vanast uus, valmis tehtud šikk seelik ja seksikas pluus. Algul nendes kottides veetud lehti, kuid nüüd neist ilusad rõivad tehti."

Rakke õpilaste leidliku ja vaimuka moeloomingu hindas žürii II preemia vääriliseks. Esikoha samas vanuseastmes sai Tamsalu gümnaasiumi ühistöö "Väikesed eestlased".

Hindajaid võlus maitsekalt valitud rahvuslike motiivide kasutamine rõivastuses ja vahetu lavaline esinemine.

Vanemas vanuserühmas oli žürii lemmiktöö Vinni vallast pärit ja praegu Tallinna majanduskoolis õppiva Alina Tubli kollektsioon "Džein."

Kollektsioon oli valmistatud taaskasutuse leidnud teksamaterjalist. "Vanad teksariided sai lõigatud ruutudeks ja neist lapitehnikas uued rõivad loodud. Jälgisin, et kollektsioon oleks samas nii naiselik kui nooruslik," rääkis Alina Tubli.

Lisaks rahalisele auhinnale sõidavad moeetendusega seotud kuus neidu mardipäeval Helsingisse, kus näitavad oma kollektsiooni põhjanaabrite mardilaada kultuuriüritusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles