Repliik: Präänik saapaviksiga

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm
Toomas Herm Foto: Virumaa Teataja


Justiitsministeerium saatis teisipäeval kooskõlastusringile eelnõu, mis tagab kõigile ajakirjanikele õiguse allikakaitsele.

Seni oli see "präänik" fikseeritud vaid ringhäälinguseaduses ehk kehtis vaid avalik-õiguslikule ringhäälingule ja seal töötavatele inimestele.


Koos nüüd pakutava "präänikuga" tahab justiitsministeerium täiendada võlaõigusseadust, mis puudutab isiklike õiguste kaitset.

Seadusmuudatus võimaldaks kohtutel eksinult välja mõista lisaks mittevaralise kahju hüvitamisele ka preventiivset kahjuhüvitist.

Tule alla satub eeskätt ajakirjandus, mis päevast päeva räägib vanglast enne tähtaega vabastatutest, kes peagi uue ja hullema kuriteo toime panevad.

Pajatab kohtute kiirmenetlusest, kus kolmandik karistusest langeb automaatselt ära.

Kirjutab loomatapjate kriminaalmenetluse lõpetamisest avaliku huvi puudumise tõttu või sellest, kuidas seadusandja plaanib juba aastaid erakondade rahastamist läbipaistvamaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles