Petised ahvatlevad tööpakkumisega välismaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rakvere politseisse on teatatud kuulutusest, kus pakutakse väga hea tasuga tööd välismaal. Lepingu üheks tingimuseks on vahendustasu maksmine enne lepingu allkirjastamist.



Novembri alguses pöördus politsei poole inimene, kes soovis saada abi ning aidata seeläbi ka teisi inimesi.



Ta andis teada, et helistas Kuldse Börsi veebiversioonis oleva kuulutuse peale, kus pakuti tööd Rootsis.


Telefonikõnele vastanud mees palus saata sõnumiga isikuandmed, kuhu ja kellele leping saata.

Posti teel saadetud lepingus on põhipalgaks märgitud 35 000 - 45 000 krooni kuus ja töökohaks lihtsalt ehitusobjekt.

Lepingus seisab, et enne selle allkirjastamist kohustub töötaja etteantud kuupäevaks tasuma 2200 krooni, mis sisaldab lepingutasu, sõidukulusid ja vahendustasu, misjärel toimuks  lepingu allkirjastamine peale rahaülekannet Tallinnas ühes raamatukogus. Tööandjaks on OÜ Tomco Green.

Ettevõte aadressiks on märgitud vaid Villardi 22, linna nimi puudub. Politseile teadaolevalt on tegemist mitteeksisteeriva firmaga.

Töölepingu näidisega on võimalik tutvuda SIIT

Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse komissar Ülle Nõmm rääkis, et kirjeldatud skeemiga pole  keegi veel politseisse kannatanuna pöördunud, küll aga on lisaks eelpool märgitud juhtumile tulnud politseile veel teateid kahtlase töökuulutuse kohta. 

"See on väga hea, et paljud inimesed on teadlikud võimalikest petuskeemidest ja muretsevad ka teiste võimalike ohvrite pärast ning annavad sellest teada politseile," ütles Nõmm.

Politsei palub inimestel olla väga tähelepanelik ning rõhutab, et mistahes tehingutes või lepingute sõlmimistel, peab alati eelnevalt läbi lugema lepingutingimused.

Lisaks soovitab politsei ettenägelikult teha firma või selle esindaja kohta taustauuring.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles