Uimastiäri ajanud viis kurjategijat said karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SCANPIX

Viru maakohus karistas viit Lääne-Virumaal uimastiäri ajanud kurjategijat ning konfiskeeris neist kahelt sõiduautod ja kahelt sularaha.


Süüdistuse järgi omandas 20aastane Andrei tänavu 12. mail Tallinnas eeluurimisel tuvastamata kohas tundmatutelt isikutelt 165 grammi amfetamiini, mille viis esmalt ta Tamsalusse ja sama päeva õhtul koos 20aastase Marteniga Rakke valda Selja järve juurde.

Eelnevalt olid Andrei Ja Marten telefoni teel kokku leppinud 27aastase Valentinaga, et naine ostab neilt kogu amfetamiini.

Mehed jätsid uimastipaki Selja järve ääres olevasse parklasse pingi alla, kust Valentina selle ära võttis. Kaugele naine uimastitega siiski minna ei jõudnud, kuna politsei pidas ta sündmuskohal kinni.

Sama kriminaalasja raames saatis prokuratuur kohtu ette ka Sergei (20), kes süüdistuse järgi andis koos Marteniga tänavu kevadel Tamsalus 20 grammi amfetamiini kolmandale isikule.

Sergeil lasus süüdistus ka selles, et ta andis tänavu aprillis 25aastase Heiko vahendusel 20 grammi amfetamiini eeluurimisel tuvastamata jäänud isikutele.

Uurimine tuvastas ka selle, et Sergei andis tänavu mais Heiko vahendusel Selja järve ääres 20 grammi amfetamiini samuti eeluurimisel tuvastamata isikutele.

Lisaks tuvastas politsei, et Sergei andis tänavu jaanuarist maini erinevatele isikutele Tamsalu vallas väikeses koguses amfetamiini.

Kõik süüdistatavad said süüdistuse narkootilise aine suures koguses käitlemises ning Sergei ja Marten ka uimastite väikeses koguses käitlemises.

Viru maakohus mõistis Valentinale kolm aastat ja neli kuud vangistust, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei soorita kolme aasta jooksul uut kuritegu.

Heiko sai kolm aastat ja viis kuud vangistust tingimisi kolme aasta pikkuse katseaja.

Sergeid karistas kohus kolme ja poole aasta pikkuse vangistusega, millest koheselt ärakandmisele kuulub üheksa kuud ning ülejäänud karistusaja peab mees kandma tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Andreile mõistis kohus kolm ja pool aastat vangistust, millest reaalselt tuleb tal trellide taga veeta 13 kuud, ülejäänud karistusaeg kanda aga tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Marten sai kolme aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse, millele kohus liitis varem mõistetud karistuse ärakandmata osa. Lõplikult tuleb Martenil seega vanglas olla kolm aastat ja kuus kuud.

Lisaks konfiskeeris kohus kahelt süüdistatavalt kaks sõiduautot ning kahelt kohtualuselt kokku 22 500 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles