Tamsalu vald: Õde-venda soovivad leevendada koduvalla valupunkte

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Uudeküll valiti mullu maakonna vabatahtlikuks spordiaktivistiks.
Martin Uudeküll valiti mullu maakonna vabatahtlikuks spordiaktivistiks. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tamsalu vallavolikogusse valis rahvas teiste seas ka õe-venna Katrin (30) ja Martin Uudekülli (36), kellest volikogu uustulnuk on Martin.


MTÜ Uudeküla liikmetena on nad viimastel aastatel palju teinud oma koduküla arenguks ning tahavad nüüd panustada kogu koduvalla elu edendamisse.



Martin Uudekülli arvates on jäänud halba seisu valla hariduselu. Tamsalu valla Assamalla, Porkuni ja Loksa küla elanike lapsed käivad koolis naabervalla Väike-Maarja gümnaasiumis, kuigi lapsevanemate töökohad ei asu Väike-Maarjas ja Tamsalusse on nendest küladest lähem sõita kui naabervalla keskusse.



"Lastevanematel on tekkinud arvamus, et Väike-Maarja gümnaasium annab parema hariduse kui Tamsalu kool," selgitas Martin Uudeküll, kes on sel teemal lastevanematega vestelnud. Sama probleem on ilmnenud ka Tamsalu valla Nõmmküla ja Saiakopli külas, kust lapsed käivad koolis Tapal. Vallavolikogu liikmena tahab Martin Uudeküll leida lahendused, et Tamsalu valla õpilased tuleksid Tamsalu gümnaasiumi.



"Tamsalu valla Vajangu põhikooli ähvardab sulgemisoht, sest lapsi jääb aina vähemaks. Kui Tamsalu valla koolinoored eelistavad jätkuvalt naabervaldade koole, siis võib tulevikus kaduda Tamsalust gümnaasiumiõpe ja see nõrgestaks veelgi koduvalda," põhjendas Martin Uudeküll.



Katrin Uudeküll peab vajalikuks ja teeb jõupingutusi, et Tamsalu vallavolikogu juurde moodustataks alaline kodanikualgatuse komisjon.



"Komisjon koosneks seitsmest liikmest, kes oleks Tamsalu valla erinevate piirkondade esindajad," rääkis Katrin Uudeküll.



Tema arvates on kodanikualgatuse komisjonis võimalik tõstatada ja arutada küsimusi, mis on olulised inimeste jaoks, ning leida koos lahendusi.



"Olen seisukohal, et inimesed on võimelised ka ise palju ära tegema, kui nendega rääkida, neid toimuvast informeerida ja anda vajalikku nõu. Kodanikualgatuse komisjon läheb kodanikele poolele teele vastu, kogub süsteemselt infot, analüüsib seda ja tuleb välja läbimõeldud lahendusvariantidega. Meie vestlused inimestega nende aastate jooksul ja eriti enne valimisi näitavad, et just kodanikega suhtlemises on kõige suuremad puudused," selgitas Katrin Uudeküll ajalehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles