Riik alustab seagripi vastu vaktsineerimisega detsembris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul alustab riik riskirühmade uue gripi A(H1N1) ehk seagripi vastu vaktsineerimisega detsembri keskel.


Pevkur ütles esmaspäeval ajakirjanikele, et suure tõenäosusega jõuab vaktsiin Eestisse 7. detsembril algaval nädalal ning vaktsineerimine algab 14. detsembril algaval nädalal.

Pevkuri sõnul kehtivad need tähtajad juhul, kui sõlmitud kokkulepped peavad ja tarnijad suudavad tuua vaktsiini kohale kokkulepitud ajal.

Sotsiaalministri sõnul hangib Eesti seagripivaktsiini umbes 100 000 doosi ning sellega vaktsineeritakse riskirühmad.

Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Ivi Normeti sõnul on vaktsineerimisele kuuluvate riskirühmade nimekiri veel täpsustamisel.

Praeguse seisuga on riigil kavas vaktsineerida kõik lapseootel naised, poole- kuni seitsmeaastased lapsed, haigetega kokkupuutuvad tervishoiu- ja sotsiaaltöötajad ning kroonilised haiged.

Krooniliste haigete puhul on riigil kavas vaktsineerida kuni 64aastased inimesed, kuna maailma praktika on näidanud, et seagripp on ohtlik eelkõige sellest vanusest noorematele inimestele.

Alla pooleaastasi lapsi vaktsineerida ei tohi.

Pevkuri sõnul kuuluvad erandkorras vaktsineerimisele ka kõik Kanadasse Vancouveri 2010. aasta olümpiamängudele sõitvad sportlased, kuna olümpiamängude korraldajad on teatanud, et üle piiri ei lasta ühtegi vaktsineerimata sportlast.

Vaktsineerimises võib erisusi tulla veelgi, arutluse all on ka politseinike ja päästjate vaktsineerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles