Kohus karistas postkontorit röövinud noormehi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaspere postkontoris toimus rööv mullu jaanuaris.
Aaspere postkontoris toimus rööv mullu jaanuaris. Foto: Teet Suur

Viru maakohus mõistis teisipäeval süüdi kolm noormeest, kes röövisid tänavu talvel Lääne-Virumaal postkontorit.

Kohus karistas Markust (20) ning Margust (19) nägu varjates ja relva kasutades sooritatud röövi eest kaheaastase reaalse vangistusega. Siim (19) sai sama süüteo eest ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse poolteise aasta pikkuse katseajaga.

Prokurör nõudis Markusele ja Margusele kaheksa kuu võrra ning Siimule seitsme kuu võrra pikemat karistust.

Süüdistuse järgi panid noormehed kuriteo toime tänavu 8. jaanuari hommikul kella 10.30 ajal, kui tõmbasid pähe sukad ning sisenesid Lääne-Virumaal Haljala vallas Aaspere külas asuvasse Eesti Posti kontorisse.

Noormehed ähvardasid naistöötajat püstolisarnase esemega ning röövisid lukustamata kassasahtlist punase plekk-karbi koos selles olnud 44 680 krooniga. Samuti said nad saagiks kaks telefoni stardikomplekti, mille väärtus oli kokku 79 krooni.

Politsei jõudis noormeeste tabamiseni 22. jaanuaril ning kohus võttis nad röövis kahtlustatuna vahi alla. Selgus, et tegemist oli Lääne-Virumaalt pärit meestega, kes olid varem kriminaalkorras karistamata.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur neile süüdistuse nägu varjates ja relva kasutades sooritatud röövimises, mille eest näeb karistusseadustik ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles