Repliik: Võsa ahju!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht
Eevi Kuht Foto: Virumaa Teataja

Viimasel ajal hakkavad ajalehtedes silma kuulutused, kus kõrvuti palgi ja paberipuu ostusoovidega tahetakse osta ka raieküpset võsa.


Mõni firma pakub välja, et töötab selle tasuta üleski. Oksalasu on seni metsa alla mädanema jäänud, valmistades meelehärmi seenelistele-marjulistele. Kas nüüd läheb see asja ette?



Tundub, et vajadus puidu, ka hakkepuidu järele suureneb. Ka Eesti Energia hakkab puitu kateldesse panema ja loodetavasti ei vaja selleks kõrge väärtusega palgipuid.



Lubatakse ka kinnikasvanud kraavid võsast puhtaks teha - ja tore see oleks. Kuigi ostjatega vesteldes selgub, et vara veel rõõmustada: eelkõige tuntakse huvi suurte koguste vastu, nii et tehnika kohaletoomine ära tasuks, sest oksad ja maharaiutud võpsik tuleb tee äärde välja vedada ja kohapeal puruks hakkida.



Aga hea, et vähemalt mõt­lemises on muutumine toimunud. Veel paar aastat tagasi arvati surm­kindlalt, et metsa raiumisel järele jäänud puuokste ja võsaga ei tasu üldse jännata, las kõdunevad metsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles