Vene gümnaasiumid said riigilt toetust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vene gümnaasium sai toetust.
Tapa vene gümnaasium sai toetust. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Haridus- ja teadusministeerium eraldas toetust vene õppekeelega gümnaasiumidele, kus toimub gümnaasiumiastmes eestikeelne aineõpe põhikooli ja gümnaasiumi riiklikus õppekavas ettenähtud kohustuslikest õppeainetest suuremas mahus.



Toetust makstakse 70 000 krooni ühe täiendava õppeaine kohta, kuid mitte rohkem kiri 500 000 krooni kooli kohta.

Tapa vallale eraldati 500 000 krooni, sest Tapa vene gümnaasiumis antakse üheksat ainet eesti keeles, st suuremas mahus, kui õppekavas on ette nähtud, Rakvere vene gümnaasium sai kahe aine eest 140 000 krooni.

Haridusministeeriumi kommunikatsioonispetsialisti Asso Ladva sõnul on lisaraha ette nähtud nendele vene õppekeelega gümnaasiumidele, kus eesti keeles õpetatakse rohkem aineid, kui seaduse järgi peaks.

"Vastavalt käskkirjale ja lepingule võib seda raha kasutada eestikeelse aineõppe toetamiseks. Täpsemalt tähendab see õpetajate motiveerimist, erinevate õppevahendite ja õppevara soetamist või koostamist, klassiväliste tegevuste korraldamist, mis aitavad lastel õppida eesti keelt," loetles ta.

Toetust said kokku 41 kooli, nende seast paistab Tapa vene gümnaasium silma suure hulga ainetega, mida lisaks kohustuslikele eesti keeles õpitakse.

"Vene õppekeelega gümnaasiumide seas on eestikeelsele aineõppele üleminekut teistest tõsisemalt võtnud kaks kooli, nemad paistavad teiste seas selgelt silma. Üks neist on Tapa vene gümnaasium, selles koolis õpetatakse eesti keeles üheksat ainet, ning teine on Tartu Annelinna gümnaasium, seal õpetatakse eesti keeles kaheksat ainet," kinnitas ka Asso Ladva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles