Meelis Annus: Läbimõeldud laenutaotlus saab positiivse vastuse

Meelis Annus
, Swedbanki põllumajandussektori juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Annus.
Meelis Annus. Foto: Tairo Lutter

Mõni aeg tagasi ilmus Virumaa Teatajas artikkel, milles räägiti Uhtna talutehnika tegevuse lõpetamisest.


Swed­bankil ei ole kahjuks pangasaladusest tulenevalt võimalik kommenteerida kliendisuhte üksikasju, kuid teemaga seonduvad üldised põhimõtted saame välja tuua.



Situatsioon Eesti majanduses on muutunud ning ettevõtete äriotsused lähtuvad olukorrast turul. Kui võrdleme ettevõtet elusorganismiga, siis normaalseks toimimiseks vajalik energia too­detakse organismi sees - laenuraha on justkui jõu­sööt, mis aitab suuremaid koormusi taluda.



Kuid organismi haigestumise korral ei ole abiks söödakoguste lisamine, vaid organismi kui terviku vastupanuvõime taastamine, ja seda eelkõige sisemiste reservide arvelt.



Kui põllumajandusettevõtetel on probleeme jooksvate arvete tasumisega, mille on tinginud madalad müügihinnad, siis tuleb eelkõige tegelda aktiva poolega ja kulusid juhtida.



Täiendava laenusüstiga ei saa sellisel juhul probleemi üldjuhul lahendada. Tänane reaalsus on, et osa ettevõtteid lõpetab oma tegevuse, kuid selle juures on oluline mõista, et see ei pruugi alati negatiivne olla - tähtis on, kuidas protsess läbi viiakse.

Väga paljud ettevõtted on turu olukorrale kiiresti reageerinud ja uue situatsiooniga kohanenud.

Viimasel ajal on kuulda ka mõtteid, et ootame aasta lõpu ära, siis tuleb hakata ilmselt taas töötajaskonda suurendama.

Läbimõeldud ja korraliku rahavooga laenutaotlused on saanud ning saavad jätkuvalt Swedbankist positiivse laenuotsuse.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles