Kulina noormees tuli Balti meistriks kikkpoksis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aap Vels näitab oma senise sportlaskarjääri väärtuslikumat medalit - Balti meistrivõistluste kulda.
Aap Vels näitab oma senise sportlaskarjääri väärtuslikumat medalit - Balti meistrivõistluste kulda. Foto: Arvet Mägi

Rakveres tegutseva spordiklubi Tugev-Tahe sportlane Aap Vels võitis Läti pealinnas Riias neljandat korda peetud Balti meistrivõistlustel kikkpoksis kikkpoksi K-1 stiili meeste kaalukategoorias kuni 72,5 kg meistrikulla.


Finaalis võitis 18aastane Aap Vels kindlalt punktidega 3:0 spordiklubi Garant kogenud poksijat Pavel Nurka, kes aasta algul oli Estopenil võitnud kikkpoksi KR stiilis esikoha.



Aap Velsi treeneri Villu Nurmoja sõnul võistles noormees esimest korda nii populaarses kikkpoksi stiilis nagu K-1 ning esimest korda tuli ka esikoht. Varem on Kulinal elav maapoiss Aap Vels osalenud kolmel jõuproovil ning saanud kolmandaid kohti.



"Aap võitles kõik kolm raundi väga julgelt hoides initsiatiivi enda käes. Tal oli hea tehnika, hea tasakaal ja kehahoid, samuti jalgade töö ja muidugi vastupidavus, mida suvel hoolsalt treenisime," kommenteeris treener Nurmoja oma hoolealuse, vastse Balti meistri esitust Riias.



"Aga sisse lipsas ka vigu, nii et tööd arengu nimel tuleb teha veel kõvasti."



Aap Vels harrastab kikkpoksi Rakveres spordiklubis Tugev-Tahe kolmandat aastat. Treenitakse aasta läbi viis korda nädalas ning isegi mitu korda päevas. Kokku on harrastajaid klubis 25 ümber.



"Kikkpoksi avastasin enda jaoks sõprade kaudu, kellega koos sai klubisse tuldud, aga juba väikesest peale on mulle meeldinud mees mehe vastu võitlemise alad, kus tuleb olla osav ja julge, võidelda," rääkis Aap Vels.



Tulevikus soovib kikk­poksi harrastav noormees jõuda välja profisporti, perekond on selle mõttega päri ning suureks toeks, käib võistlustel kaasas.



"Aap on väga töökas ja pühendunud. Harva võib leida nii suure pühendumusega inimesi," iseloomustas treener Nurmoja oma õpilast.



"Koolitan ta profisportlaseks ja muidugi ka treeneriks, sest kikkpoksi­hu­vilisi leidub ja juhendajaid on juurde vaja. Kas ta profisporti jõuab, seda näitab aeg."


Järgmise võistlusena kavatseb Aap Vels osa võtta detsembrikuus peetavatest Leedu lahtistest meistrivõistlustest, seejärel tuleb jaanuaris Estopen 2010, veebruaris Läti lahtised meistrivõistlused.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles