Juhtkiri: Aastaringsed head teod

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Ühest küljest võib väita, et heategevuskampaaniad näitavad riigi nõrkust, sest tugevas ühiskonnas pole annetatud raha eest vaja osta meditsiinitehnikat või aidata kodutuid, sest meditsiini- ja sotsiaalvaldkonna rahastamisel toimib maksusüsteem.


Teisest küljest on heategevuskampaaniad märk tugevast ühiskonnast, kus osatakse ja tahetakse näha endast ja oma vajadustest kaugemale ning panustada oma raha, aega ning oskusi kellegi teise hüvanguks.

Millised on aga tõelised heateod? On ju võimalik humanitaarabi sildi all saada lahti endale kasutust kraamist.

Aga samuti heast südamest kellegi või millegi heaks annetatud raha kasutada hoopis muul eesmärgil.

Või teha head eeldusel, et tegijale saab osaks avalik au ja tänu. Hea­tegevusel on tahke üksjagu.

Mida lähemale jõuludele, seda rohkem on võimalusi korraldatud heategevuseks.

Näiteks sel pühapäeval organiseerib Rakvere teater koos Viru Naiste Varjupaiga ja Rakvere Lions klubiga heategevuspäeva, mille idee on pakkuda inimestele võimalus tulla kogu perega kodunt välja ja märgata abivajajaid enda ümber.

Teatris avatakse annetuspunkt ja infopank, kus saab annetada raamatuid ning mänguasju ja registreerida kodudes olevat üleliigset, kuid siiski kasutuskõlblikku kraami, et see abivajajateni toimetada.

Väärt mõte, ja miks ei võiks midagi sellist toimida maakonnas aasta läbi.

Hea, et jõulukampaaniaga ja sinna juurde kuuluva heategevusega tehakse algust juba varakult. Nii jagub heategevust kauemaks kui üheks kuuks.

Jääb vaid loota, et aasta-aastalt järjest pikenev jõulukampaania sillutab teed aastaringsele loomulikule eluviisile, millega käib kaasas hoolimine ning abistamine ja oluline on seejuures kindlasti teadmine, et vabatahtlikud panused jõuavad õigesse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles