Juhtkiri: Vastutus enda elu eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Postimees

Pühapäeva varahommikul jäi Rakvere ümbersõiduteel veoauto alla helkurita keskealine mees, kellest hiljem sõitis üle veel sõiduauto.


Jalakäija hukkus kohapeal.



Autojuhil on ülimalt raske helkurita jalakäijat märgata, eriti siis, kui teine auto vastu tuleb. Pidurdamiseks või rooli keeramiseks ei pruugi lihtsalt enam aega olla. Ja seda mitte ainult pimedal maanteel, vaid ka valgustatud linnatänaval. Olukord on eriti hull, kui taevaluugid on lahti ja vihma või lund sajab.



Joobes liiklejal ja pimedal teelõigul helkurita jalakäijal on üks ühine tunnus - nad on ohtlikud nii endale kui ka kaasliiklejatele.



Küllap enamik autojuhte on kogenud olukorda, kus helkurita inimene ilmub ootamatult sõiduki teele.



Inimesele otsasõidu vältimiseks peab sõidukijuht tegema järsu manöövri või pidurduse. See aga omakorda võib põhjustada liiklusõnnetuse.



Sageli aga ei ole otsasõidu vältimiseks aega midagi ette võtta. Ja kui juhtub kõige hullem, siis hoolimata sellest, et autojuht jalakäija hukkumise vältimiseks midagi teha poleks saanud, on tal väga raske elada edasi teadmisega, et on olnud kellegi surmas osaline.



Virumaa Teataja tervitab igati sohvrite algatust ja politsei üleskutset teavitada korravalvureid ka helkurita või puudulikult valgustatud jalakäijatest, nagu antakse teada joobes sõidukijuhtidest.

Helkurile kui odavaimale elukindlustusele on tehtud rohkesti reklaamikampaaniaid. Neid saab osta pea igast toidupoest, on firmasid, kes kundedele oma logoga helkuri hea meelega külge riputavad, on edevamaid ja tagasihoidlikumaid helkureid, on helkurpaelu ja -veste - mida keegi eelistab.
Kui enda ja lähedaste elu meile armas, siis pole ju raske käituda vastutustundlikult ja riputada enda ja oma lähedaste rõivaste, ja miks mitte käe- ja seljakottide külge helkivad märguandjad, üleliigne pole helkur ka koera jalutusrihmale lisada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles