Komisjon taotleb kaitseväe seagripivastast vaktsineerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad Tapal.
Ajateenijad Tapal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Parlamendi riigikaitsekomisjoni hinnangul tuleks Eestis seagripi vastu vaktsineerida ka kaitseväelased, kes praegu vaktsineeritavatesse rühmadesse ei kuulu.


Seagripi teemat teisipäeval arutanud kaitsekomisjoni reformierakondlasest esimees Mati Raidma ütles BNS-ile, et komisjon saadab kaitseminister Jaak Aaviksoole vaktsineerimise küsimuses märgukirja, sest kaitsevägi on seni sihtgruppidest välja jäänud.



Ta nentis, et kui gripi puhul soovitatakse haigusega koju jääda, siis kaitseväelased ja eriti ajateenijad ei saa sellist soovitust sageli järgida.

Raidma sõnul tuleks seetõttu kaitseväe võimalused üle vaadata ja käivitada ka seal uue gripi vastane vaktsineerimine, mis hõlmaks kogu kaitseväge, ka neid, kes missioonipiirkondadesse suunduvad.

Eestis oli reedese seisuga laboratoorse kinnituse saanud 269 seagripi juhtu, neist 60 lisandus möödunud nädalal. Esimene seagripi juhtum registreeriti Eestis 29. mail ning esimene uue gripiga seotud surm ööl vastu esmaspäeva.

Valitsus eraldas eelmisel neljapäeval seagripivaktsiini ostmiseks 20 miljonit krooni.

Sotsiaalministeerium on teatanud plaanist soetada selle eest 100 000-150 000 doosi vaktsiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles