Rakvere Openil võtsid mõõtu judokad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim kohalik judoka oli Madis Lehar Metsallik (vasakul), kes sai Kostas Butkase järel teise koha.
Parim kohalik judoka oli Madis Lehar Metsallik (vasakul), kes sai Kostas Butkase järel teise koha. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Rakvere spordihallis 8-10aastastele Viru Judo korraldatud rahvusvaheline juudovõistlus Rakvere Open.


Seekordsel jõuproovil osales 150 noort juudomaadlejat, nende hulgas 7 tüdrukut. Võisteldi kaheksas kaalukategoorias.



Eestlastele pakkusid tugevat konkurentsi Soome ja Leedu võistlejad. Külalised viisid koju poole kuldmedalitest, neist kaks võitsid Soome ja kaks Leedu judokad.



Võistlustel oli esindatud 19 klubi, nendest 17 Eestist, kusjuures Lääne-Virumaalt kolm klubi. Kokkuvõttes suutis Ippon tulla 7. ning Viru Judo 13. kohale. Esindatud oli ka Sakura. Konkurentsi suurusest annab aimu fakt, et neljas kaalukategoorias oli võistlejaid üle paarikümne.



Ippon võitis ühe teise ja ühe kolmanda koha ning Viru Judo ühe kolmanda koha. Ipponi maadlejatest sai teise koha Madis Lehar Metsallik kaalukategoorias kuni 25 kg ja kolmanda koha autasu võttis vastu Anti Olesk üle 46 kg judokate hulgas. Viru Judo maadleja Tiit Vaino oli kolmas kuni 27 kg kaaluvate võistlejate hulgas.



Rakvere meistriteks tulid Kostas Butkas, Leedu (kuni 25 kg); Indrek Tedrema, Tartu Do (kuni 27 kg); William Oinas, Soome (kuni 30 kg); Erik Roosik, Võru Rei (kuni 34 kg); Patrik Fjäder, Soome (kuni 38 kg); Annuk Gregor, Aitado (kuni 42 kg); Airidas Genys, Leedu (kuni 46 kg) ja Aleksander Kesküla, Aitado (üle 46 kg).



Medaleid jätkus kokkuvõttes neljateistkümnele klubile. Võistkondlikult olid parimad klubid Aitado ning Paleda (Leedu) ja Tikkurilan Judokat (Soome).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles