Rakvere Memento juht Aino Kiiver sai kodanikupäeva aumärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Kiiver sai kodanikupäeva aumärgi.
Aino Kiiver sai kodanikupäeva aumärgi. Foto: Vabariigi Valitsus

Kodanikupäeval, 26. novembril andsid peaminister ja siseminister Stenbocki majas toimunud pidulikul vastuvõtul üle kodanikupäeva aumärgid 15 kodanikule.


Peaminister Andrus Ansip tuletas oma kõnes kodanikupäeva aumärgi saajatele meelde president Lennart Meri ütlust, et Eesti riik ei ole väike, sest tema kodanikud on suured, edastas siseministeeriumi pressiesindaja.

Siseminister Marko Pomerants avaldas lootust, et järgmise aasta kodanikupäeva aumärgi kandidaate esitatakse juba igast Eestimaa nurgast.

"Tublisid inimesi ja nende hoolivat suhtumist oma riiki ja kaaskodanikesse ei peaks lihtsalt iseenesestmõistetavana võtma," sõnas ta.

15 silmapaistva kodaniku seas oli ka Rakvere Memento juht Aino Kiiver.

Kodanikupäeva tähistatakse tänavu 12. korda. Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele.

Selle päeva eesmärk on teadvustada kodanikustaatust ning väärtustada kodanikuuhkust. Kodanikupäev on suunatud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijaile sõltumata rahvusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles