Muuga postipunkti saatus ajab ärevile

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAK01:KÜLA,POST:26NOV09,LAEKVERE, EESTI
EESTI POST
FOTOL : EESTI POSTI POSTIAUTO
am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
RAK01:KÜLA,POST:26NOV09,LAEKVERE, EESTI EESTI POST FOTOL : EESTI POSTI POSTIAUTO am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esmaspäevast on Muuga postipunkt ajutiselt suletud, kohalikud inimesed aga kardavad, et see võib päriselt kinni jääda.


Muuga maanaiste seltsi juhatuse esimees Ilma Lausvee ütles, et postkontori sulgemise võimalusest on räägitud juba kevadest peale ning töötajad on seal tänavu pidevalt vahetunud.


Muuga kandi inimeste hulgas tekitab ärevust, et Eesti Post ei ole teada andnud, kui kauaks esmaspäeval suletud postipunkt kinni jääb.

"Algul oli silt, et postipunkt on ajutiselt suletud 23. novembrist 30. novembrini, mõne päeva pärast oli aga tagumine kuupäev kadunud," sõnas Lausvee.

Suletud ajutiselt

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder selgitas, et Muuga postipunkt on suletud ajutiselt, kuna sealt lahkunud töötajat asendav ini­mene on suunatud Laekverre asendama haiguslehel olevat töötajat.


Samas märkis Suder, et Muuga postiasutuses on tehinguid vähe ning praegu käivad aktiivselt läbirääkimised potentsiaalse frantsiisipartneriga, et elanikele edaspidi võimaldada parem ligipääs postiteenustele.

Laekvere vallavanema Aarne Laasi arvates on Eesti Posti põhjendus postipunkti ajutise sulgemise kohta imelik, sest inimene, kes viimati Muugal ametis oli, Laekvere postkontoris kedagi ei asenda.

Vallavanem lisas, et postkaardid, margid ning muud kaupa toodi Laekvere postkontorisse müüki Muugalt. "See viitab sellele, et postipunkt võidakse sulgeda," sõnas Laas.

Muuga inimesi teeb ärevaks ka tõik, et konkurentsiamet saatis augustis Laekvere vallavalitsusele kirja, kus teatati Eesti Posti kavast töö ümber korraldada ning postipunkt sulgeda. Ühtlasi paluti vallavalitsuselt infot postiteenuse kvaliteedi ja kättesaadavuse kohta.

Laekvere vald teatas, et ei nõustu Muuga postipunkti sulgemisega, sest see vähendab oluliselt postiteenuste kättesaadavust Muuga ja naaberkülade elanikele.

Samuti leidis vallavalitsus, et AS Eesti Post on riigiettevõte, mille ülesanne ei ole ainult kasumit teenida, vaid ka riigile olulisi ülesandeid täita, lähtudes kõigi elanike huvidest.

Septembris peatas konkurentsiamet üle Eesti postkontorite sulgemise taotluste läbivaatamise, sest ameti hinnangul ei toiminud motokanne, mida pakutakse postiteenuse kättesaadavuse alternatiiviks, maapiirkondades rahuldavalt.

Konkurentsiameti sideteenistuse juhataja Margus Kasepalu kinnitas, et Eesti Post ei tohi hetkel ühtegi postkontorit sulgeda. Tema sõnul ei või ükski postiasutus olla kinni tähtajatult, kuid konkreetset aega puuduoleva töötaja asendamiseks ei ole sätestatud.

Praegu ei saa tavalist postipunkti asendada frantsiisikontoriga, kuid tuleviku huvides võib läbirääkimisi muidugi pidada.

Info puudub

Muuga inimesed on kõige rohkem mures selle pärast, et postipunktis saab kasutada postipanga teenuseid, kuid kui see suletakse, ei ole kusagilt raha välja võtta. Paljud postipanga kliendid on pensionärid, kes saavad tänavu kehtima hakanud korra järgi igakuise pensioni arvele.

"Lähim postipank on Laekveres, sularahaautomaadid aga Simunas ja Rakveres," märkis Ilma Lausvee.
Vallavanem Aarne Laas ütles, et teda teeb kõige rohkem pahaseks info puudumine.

"Eesti Postist ei anna keegi Muuga postipunkti kohta konkreetset vastust, suunatakse ühest osakonnast teise," sõnas Laas.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles