Anne Veski suurim ja meeletuim armastus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski.
Anne Veski. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht.

Populaarne lauljatar Anne Veski räägib, et naudib siiani suurt armastust - laulmist ja muusikat. Jõulukuul teeb ta Eestis ringreisi koos meeskooriga.


Kuidas seletate seda fenomeni, et inimesed teid juba kolmkümmend aastat ikka lavale ootavad?
Ilmselt oskavad sellele kõige paremini vastata inimesed ise, kes mind jätkuvalt lavale ootavad.

Paljuski on mõjutajaks see, et minu põlvkonna laulud on inimeste südamesse lauldud. Tuleb tunnistada, et selle nimel on muidugi ka tööd tehtud. Olen jäänud kindlaks iseenesele ning truuks publikule ja jätkanud oma lauljateega rajal, mis kunagi on välja kujunenud. Ma pole lasknud ennast segada ümberringi aset leidvatest muutustest nii Eestis kui ka endise Nõukogude Liidu territooriumil.

Muidugi on mõjutajaks ka kestev retrolaine, tänu millele on noorem põlvkond mõistnud, et ka minevikus on tehtud head muusikat, ning tajunud vanema põlvkonna loodu väärtust.

Millised on teie lauljatee ilusaimad hetked ja okkalisemad rajad?
Ilusaimad hetked on seotud tunnustusega. Esmalt meenub see, kuidas mind kui lauljat märgati ja lavale suunati.

Olin keskkooli ajal bändis klahvpillimängija ning Aivar Toomingas oli siis põhisolist. Ühel hetkel anti mulle võimalus astuda üles lauljana. See mälestus tekitab tänapäevani hea tunde.

Meeldejääv hetk oli ka see, kui sain 1984. aastal Sopoti laulukonkursil kaks esimest preemiat. Omas ajas oli see väga silmapaistev tulemus, sest tegemist oli kõige tugevama kategooria lauluvõistlusega. Eelmise aasta juubelikontserdid on samuti leidnud erilise koha minu mälestustes.

Mulle ei meenu okkalisi radu oma lauljateel. Mul on mäluga selline huvitav asi, et ma halbu kogemusi endaga kaasas ei kanna ning väga ka ei mäleta.

Kas on lauljaid, kelle inimlik võlu ja anne on olnud teile eeskujuks?
Kindlasti on mulle väga suurt mõju avaldanud Tina Turner nii oma lavalise energeetika ja energia kui ka loominguga. Temaga võrreldes on minul veel kõik ees.

Teisteks eeskujudeks on loomulikult Alla Pugatšova ja Sofia Rotaru, oma kustumatu ilu ja vitaalsusega.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles