Eesti Energia Kaevandused koondab üle saja inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Põlevkivi kaevandamise ja veoga tegelev AS Eesti Energia Kaevandused teatas reedel, et koondab 30. novembrist 31. märtsini ettevõtte koosseisust kuni 103 kaevandusmasinate hoolduse ning remondiga seotud töötajat.


Ettevõte vähendab töötajate arvu põhitegevust toetavate tugiprotsesside optimeerimise käigus.

Firma juhtkond võttis reedel vastu tõhustamiskava, mis hõlmab muuhulgas juhtimise infosüsteemi juurutamist ja ohutusalaste abinõude parandamist allmaatöödel.

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimehe Ilmar Jõgi sõnul on osa tööd ettevõtte efektiivsemaks muutmisel juba ära tehtud, kuid ettevõetavad tegevused on firma töö optimeerimisel ja kaasajastamisel vältimatud.

"Tänase turu tingimustes peame eriti silmas pidama oma tootmisprotsesside paindlikkust ja efektiivsust. Keskendume põhiprotsessidele, tõstes samal ajal töökvaliteeti ning ohutust, mis on põlevkivi kaevandamise tõhustamiseks hädavajalik," rääkis Jõgi.

Jõgi sõnul on firmal kaevureid endiselt tarvis, kuid teatud tugiteenuseid sisse ostes saab ettevõte olla paindlikum ja oma kulusid paremini kontrollida.

Eesti Energia Kaevanduste tootmisdirektor Erik Väli sõnul on firma viimastel aastatel investeerinud sadu miljoneid kroone uue kaevandustehnika soetamisse. Ta märkis, et kaevandustes töötab praegu arvuliselt vähem, kuid võimsamaid ja töökindlamaid masinaid, mille tootlikkus on endistest kordi suurem.

"Uute masinate kasutuselevõtuga kaasneb loomulikult ka remonditööde mahu ja nende töödega seotud inimeste arvu vähenemine. Tehniliselt täiuslikumate masinate remont nõuab hoolduspersonalilt ka kõrgemat kvalifikatsiooni, seega otsustasime kasutada puurpinkide, laadurite ja teiste keerulisemate sõlmede remontimisel nende valmistajatehase spetsialistide abi," lausus ta.

Ettevõte on enda teatel vastavalt kollektiivlepingu tingimustele tugiprotsesside ümberkorraldamisest teavitanud ka ametiühingut.

Eesti Põlevkivitootjate Ametiühingute Liidu juht Valdor Ernits ütles, et praegusel ajal on ettevõtte pikaajalises konkurentsis püsimiseks tehtavad muudatused arusaadavad. "Kavatseme tööandjaga tihedalt koostöös jälgida, et töötajatele ümberkorralduste ajal igakülgselt tuge pakutaks."

Töötajate lahkumisel ettevõttest teeb Eesti Energia Kaevandused koostööd töötukassaga. Firma korraldab koondatavatele töötajatele sujuvamaks taassisenemiseks tööturule infoüritusi, kus neile tutvustatakse nende õigusi ja edasisi koolitusvõimalusi.

Eesti Energia Kaevanduste koosseisu kuulub lisaks Ida-Virumaal asuvale kahele kaevandusele ja kahele karjäärile raudteeveoga tegelev üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles