Rakveres pandi nädalaga püsti kirik keset küla

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oikumeeniline lõpujumalateenistus Pauluse kirikus.
Oikumeeniline lõpujumalateenistus Pauluse kirikus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Seitsme Rakvere kristliku koguduse koostöös kestsid kogu eelmise nädala Rakvere II kirikupäevad, mille raames toimusid linna erinevais paigus kontserdid, teemaõhtud ja jumalateenistused.

Tänavuste kirikupäevade moto oli "Vähe on palju". "Ühiskonnas tervikuna on praegu keeruline majanduslik olukord, tahaksime inimesi julgustada. Praegusel ajal on palju sellist, mis seni väärtuslik tundunud, osutunud tühiseks ja see, mis on esmapilgul tühine tundunud, võib saada kandvaks jõuks inimese elus," selgitas EELK Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toom­puu nädala motot.

Et tähtsus­tada kristlikku sõnumit ja olla kuuldav, korraldati enamik ettevõtmisi väljaspool kirikuhooneid: raamatukogus, Hagari pitsakohvikus, pangamaja saalis, Kalevi hallis.

"Üritus oli eelkõige suunatud linnarahvale ja ehk on inimestel lihtsam sellistesse paikadesse tulla," rääkis Toompuu.

Kirikupäevade mõningaid üritusi võis jälgida ning püstitatud teemadel kaasa rääkida ka interneti suhtluskeskkonnas Facebook.

Nädala jooksul oli võimalik vaadata õigeusukirjanduse näitust, näha dokumentaalfilmi EELK peapiiskopist Andres Põderist ning esitada talle pärast linastust küsimusi, saada teadmisi arvutitarkvarast, osaleda kirjandusõhtul, jumalateenistustel, kuulata kontserte.

Laupäeval sai Rakvere Karmeli koguduse hoones näha raadiosaate sündi või kuulata seda Pereraadio vahendusel. Rohkem kui viiesajast arvutist jälgiti saadet ka in­ter­neti­tele­visiooni kaudu.

Perekonna teemadel intervjueeris Hannes Hermaküla interaktiivsel perepäeval nii kirikuõpetajaid, linnapead, noort abielupaari kui Ilmar Tomuskit, kes rääkis oma poegadest kirjutatud lasteraamatutest.

"Rakvere kristlikele kirikutele kui kirikupäevade korraldajatele on oluline rõõm, mis tuleb sõbralikus vaimus koostööst. See on protsess, mis toimub aasta ringi kirikupäevadeks valmistumisel. Ma usun, et linnal on vaja ka näha seda nii-öelda kirikut keset küla, mis ei ole mitte ära eksinud oma erinevate usutunnistuste rägastikku. Sest fakt on see, et Jeesus Kristust ei saa privatiseerida ainult ühe koguduse omandiks," rääkis SPA Rakvere adventkoguduse pastor Ergo Naab, kes kirikupäevade viimasel päeval kõneles ka Rakvere keskväljakul advendiküünla süütamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles