Koolid said kingiks filmi “Detsembrikuumus“

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Detsembrikuumus" võtted toimusid ka Tapa jaamahoones.
Filmi "Detsembrikuumus" võtted toimusid ka Tapa jaamahoones. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kaitseministeerium kinkis 1924. aasta 1. detsembri mässukatse 85. aastapäeva puhul 117-le riigikaitseõpetust õpetavale koolile möödunud aastal valminud menufilmi "Detsembrikuumus" DVD.


Kaitseminister Jaak Aaviksoo nentis koos filmiga koolidele läkitatud kirjas, et täna 85 aastat tagasi ei löödud mitte ainult tagasi Nõukogude Venemaal sepitsetud kallaletung Eesti iseseisvuse vastu, vaid see sündmus tugevdas oluliselt rahva juba kõikuma löönud üksmeelt ja kaitsetahet.

"Eesti riik tegi sellest sündmusest omad järeldused: korraldati ümber vabatahtlike riigikaitseline tegevus Kaitseliidus, tugevdati riigi julgeolekut tagavaid struktuure ning suurendati kaitseväe ja politsei eelarveid. Mõneks ajaks suutsid ka parteid omavahelise nääklemise lõpetada. Eesti asus tõsiselt tegelema riigikaitseliste küsimustega," kirjutas kaitseminister.

Aaviksoo sõnul ei tohi unustada õppetundi, mida meie esiisad tol päeval said ning avaldas lootust, et film "Detsembrikuumus" aitab kaasa selle sündmuse meenutamisel.

"Eestimaalaste julgeolek on täna tagatud paremini, kui ei kunagi varem, kuid usun, et ka see film näitab Teile, kuivõrd oluline on igal hetkel kodanike valmisolek ise enda riigi kaitseks välja astuda," seisab kaitseministri kirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles