Repliik: Mis on noore palk?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Haavajõe.
Kadri Haavajõe. Foto: Arvet Mägi

Noortemessil Teeviit tehtud küsitlusest noorte tulevikuplaanide ning ootuste kohta selgus, et aasta tagasi oleksid kooliõpilased olnud valmis asuma tööle keskmiselt 8500kroonise netopalga eest, praegu keskmiselt 6000 krooniga. Kõrgeim soovitud palk, mis noored küsimustikku märkisid, oli 25 000 krooni.



Vaid aasta tagasi kirjutati, et töökogemuseta noortest ei ole paljud nõus töötama väiksema palga eest kui 10 000 krooni, pärast kõrghariduse omandamist kasvavad nõudmised veelgi.

Praegu tundub see pisut uskumatu, et kogemusteta ja hariduseta noorel oli selline võimalus. Kiire majanduskasv keeras pea peale stabiilse palgapoliitika. Aga eks ole seegi võrdlus omaette aja märk.

Mõni aasta tagasi imestasin, kui Kreekast pärit õpingukaaslane ütles, et on mitu aastat ajakirjandusväljaandes tasuta töötanud. Ja selle eest tänulik. Võimalus kogemusi saada oli noorele luksus omaette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles