Lääne-Viru väikemetsaomanikud saavad loodusesõbralikku ja säästlikku majandamist kinnitavad sertifikaadid  

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Head väikemetsaomanikud saavad sertifikaadid.
Head väikemetsaomanikud saavad sertifikaadid. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Reedel annavad Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum ja aktsiaseltsi Stora Enso Eesti metsandusjuht Indrek Tust Lääne-Viru maavalitsuses toimuval koosviibimisel üle Lääne-Viru väikemetsaomanikele üle loodusesõbralikku ja säästlikku majandamist kinnitavad FSC sertifikaadid.


Tegemist on Eestis käivitatud Euroopa pilootprojektiga „Väikemetsaomanike sertifitseerimine Eestis", mille käigus saavad vastava tunnistuse 11 metsaomanikku, kelle metsaomand asub Lääne-Virumaal: Anne Põrm-Põdra, Maire Dreifeldt, Enn Saar, Viia Loik, Raivo Helm, Lembit Veelma, Madis Mäe, Helbe-Mai Mäe, Aado Mäe, Jaan Mäe ja Arvi Urbas.
 
„Kui Stora Enso Eesti AS tegi mulle ettepaneku tunnustada Lääne-Viru väikemetsaomanikke, siis võtsin selle soovi rõõmuga vastu. Pean väga vajalikuks tunnustada metsaomanikke, kes oma veendumustelt on keskkonnasõbraliku mõttelaadiga ja seda ka tegudes," ütles maavanem Einar Vallbaum.
 
„Soovime, et teisedki metsaomanikud seda initsiatiivi järgiksid ning sertifitseerimise vastu suuremat huvi tunneksid. Meie teeme omapoolt kõik selleks, et nad liituksid meie grupiga," ütles Stora Enso Eesti AS metsandusjuht Indrek Tust.
 
Pidulikule tunnistuste üleandmisele tuleb kohale ka audiitorfirma NepCon SmartWoodi Eesti esindaja Hando Hain.
 
Eestis läbiviidud pilootprojekti näol on tegemist esimese omataolise sertimismudeliga Euroopas. Samuti on see esimene kord, kui Euroopas tegutsevale ettevõttele, kelleks on Stora Enso Eesti AS, väljastatakse SmartLogging sertifikaat.
 
Keskkonnasõbralike ja säästlikku majandamist kinnitavate sertifikaatide väljastaja on FSC/Rainforest Alliance.
 
Standard täpsustab FSC/Rainforest Alliance'i sertifitseerimisnõuded väikestele omanditele ning on hetkel rakendatav kuni 30 hektari suurustele valdustele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles