Pühadeootusaega sisustab jõulumaa

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roelas loodud jõulumaal saavad lapsed ka hobusega sõita.
Roelas loodud jõulumaal saavad lapsed ka hobusega sõita. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jõuludele eelnev aeg on ikka täis ootust ja üllatusi. Oma panuse soovivad anda ka jõulumaa tegijad nii töötubade kui ka päkapikurajaga.

 
Advendiaja meeleolukaks sisustamiseks pakuvad Roela käbikuivati, Vihula mõis ja Mamsli Mängumaa jõulumaa või -küla külastamise võimalust.

MTÜ Kodukant eestvedamisel Vinni valla lastele Roela käbikuivatis sisse seatud jõulumaal on oma panuse andnud 54 vabatahtlikku: kes jutustab muinasjuttu, kes kütab ahjusid, kes teeb lõket, kes sõidutab oma hobusega lapsi ja kes on toonud oma metsast küttepuid.

Kotitäis piparkooke

Oli neidki, kes toetasid rahaliselt, et Roela naisseltsi liikmed saaksid piparkoogitaigna materjali muretseda - tainast tehti valmis koguni 30 kilogrammi.

MTÜ Kodukant juhatuse esimehe Aili Taali sõnul oli soov lastele midagi pakkuda.

"Anna ise midagi ja sulle antakse. See on väga tore aeg," leidis ta ning hindas üle kõige seda, et on palju vabatahtlikke, kes olid nõus kaasa lööma.

Roela jõulumaa külastajaid ootas ees muinasjutu-, meis­ter­damis- ja piparkookide küpsetamise tuba, õues sai hobuvankril sõita ja päkapikurajal päkapikujälgi otsida. Raja lõpus ootas ehitud kuusk, mille alla olid päkapikud kotitäie piparkooke jätnud. Ei puudunud ka postkast, kuhu sai poetada oma kingisoovi, mis jõuluvanale läkitati.

Nädala aega tegutsenud jõulumaa oli seni avatud vaid Vinni valla lastele, kuid täna, viimasel lahtiolekupäeval, on oodatud kõik huvilised.

Muinasjutuline mets

Oma jõulumaa tegutseb kogu jõulukuu ka Jaaniojal Mamsli Mängumaal, kus külalisteks nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Üheskoos saab käia metsas, mis mamsel Jaanika Saare arvates on linnainimese jaoks juba iseenesest muinasjutt. Metsas ei puudu ka päkapikud.

"See, kui suur on üllatus, oleneb külalise vanusest. Kas siis vaatame päkapikke ratsionaalse pilguga või mängime olukorra nagu muinasjutu läbi," kõneles mamsel.

Samuti saab Jaaniojal meisterdada ning mängida muinasjutulist mängu muinasjutukoopas, milleks on mõisaajast jäänud suur vana laut.

Jaaniojalt mitte väga kaugel on Vihula mõisa jõuluküla, kus pühapäeviti enne jõule tervitavad külalisi lõ­bus meeleolu, suur kuusepuu, laulud ja jõuluvana töötoad. Ei puudu ka jõuluturg ega jõuluvana postkontor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles