Rakvere Piiritustehase ostis 33 miljoni krooniga firma Efields

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere piiritustehas.
Rakvere piiritustehas. Foto: Vello Taimre

Pankrotistunud ASi Rakvere Piiritustehas ja Moe Piiritustehase kinnistud on saanud uue omaniku, kelleks on firma Efields.


Pankrotihaldurite korraldatud enampakkumisel pankrotis ASi Rakvere Piiritustehas pankrotivara müügiks tervikvarana tehti üks pakkumine, tehas oli viimasel pakkumisel müügis 33 miljoni krooniga.


Alghind sisaldas käibemaksu. Rakvere Piiritustehase pankrotihaldur Reet Relvik ütles, et tänaseks on lepingud uue omanikuga vormistatud, uus omanik on firma Efields OÜ.

Efields OÜ loodi 1998. aastal. Ettevõtte omanikel on pikaajaline kogemus metsatööstuse ja bioenergeetika valdkonnas. Efields OÜ on tegutsenud biokütuste tootja ja edasimüüjana kontsernis Bulk Trade OÜ.

Lootus taastootmisele

Firma Efields juhatuse liige Sven Ivanov kommenteeris, et nemad ostsid kinnistud, millel asuvad piiritustehased.

"Tuleva kevade märtsikuuni me kinnistuid arendama ei hakka. Siis saame täpsemalt rääkida, milline on meie äriplaan," ütles Sven Ivanov.

Rakvere Piiritustehase viimane juhataja Arno Kangur kommenteeris, et omanike kavatsus on tulevikus hakata taas piiritust tootma.

"Mul on omanikega kokkulepe, et oma plaane me praegu laia avalikkuse ette ei too. Lähtume põhimõttest, et vähem sõnu ja rohkem tegusid," kõneles Kangur.

Ettevõtmistest lubati pikemalt rääkima hakata siis, kui selguvad esimesed konkreetsed plaanid tootmise taaskäivitamiseks.

Pankrotivarana olid müügis Lääne-Virumaal Moe külas ja Rakvere linnas Kalda tänaval asuvad tootmismaad ning Tapa linnas asuvad kinnistud.


Moe küla kinnistu üldpind on 13,9 hektarit ning Rakvere linnas Kalda tänaval asuva kinnistu üldpind 29 741 ruutmeetrit. Kinnistud on koormatud vastavalt 12 miljoni krooni ja 48 miljoni krooni suuruste hüpoteekidega ASi Rietumu Banka kasuks.

Pankrotihaldur Reet Relvik on varem BNSile öelnud, et firma varade maht on ligikaudu 35-40 miljonit krooni.
Oktoobris toimunud nõuete kaitsmise koosolekul tunnustati ettevõtte vastu kokku 77,27 miljoni krooni väärtuses esitatud nõuetest nõudeid 57,4 miljoni krooni ulatuses.

Võlanõuded olid suured


Reet Relviku sõnul on ettevõtte peamised võlausaldajad Rietumu Banka ja Onistar Trading AS.

Kohus algatas Rakvere Piiritustehase pankrotimenetluse tänavu aprilli algul Eesti Gaasi ja Tartu Veski avalduste alusel. Algselt taotles ettevõte saneerimismenetlust, kuid loobus hiljem avaldusest.


Piiritustehase omanikeks on viimastel andmetel OÜ Unostar ja OÜ Renessa Haldus. Ettevõte on omanike kaudu seotud ka endise alkoholitootja Onistariga.
Krediidiinfo andmeil jäi Rakvere Piiritustehas 2007. aastal 94,4 miljoni kroonise müügitulu juures 14,6 miljoni krooniga kahjumisse.

Reet Relvik avaldas lootust, et uue emafirma juhendamisel hakkab Rakvere piiritustehas taas toodangut andma. "Pankrotiprotsessi käigus lõpetasime töölepingud 68 ettevõtte töötajaga, kes ootavad, et tehas tööd alustaks ja inimesed saavad seal ametisse asuda."

Piiritustehas
• Asutatud 1794. a.
• Aktsiakapital oli 19,7 miljonit krooni.
• Suurim töötajate arv 250 inimest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles