Riik toetab Ida-Viru haiglat 180 miljoni krooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus kinnitas neljapäevasel istungil investeeringute kava muudatused, millega toetati Ida-Viru haigla projekti ligi 180 miljoni krooniga.


Sotsiaalminister Hanno Pevkuri teatel vajab Ida-Virumaa kõigile tänastele nõuetele vastavat haiglakompleksi, kus patsiendid saaksid kõrgetasemelist eriarstiabi.

"Patsientide jaoks muudab uus hoone arstiabi tunduvalt kvaliteetsemaks ning töötajatele tähendab see paremaid töötingimusi. Samuti on äärmiselt oluline, et euroraha saaks kiiremini kasutusse, kuna uue hoone ehitus toob nii uusi töökohti kui maksuraha riigieelarvesse," teatas Pevkur pressiesindaja vahendusel.

Eelmisel sügisel toetati investeeringute kava eelistusnimekirja alusel Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ja Tartu ülikooli kliinikumi juurdeehitusi.

Investeeringute kava pingereas oli kolmas SA Ida-Viru keskhaigla, kelle taotlust ei saanud rahuldada, sest taotluse summa ületas meetme eelarvejääki.

Kuna tänaseks on ehitushinnad märgatavalt odavnenud, hindas Ida-Viru keskhaigla oma taotluse ümber.

Uus taotlus mahub meetme eelarve piiresse ning see võimaldab Ida-Viru keskhaiglale juurdeehituse rajada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles