Konkursi “Sina saad” peapreemiaga hinnati Lasila põhikooli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanäolise viltimistehnikas võidutöö tegid Lasila põhikooli õpilased.
Omanäolise viltimistehnikas võidutöö tegid Lasila põhikooli õpilased. Foto: Ida politseiprefektuur

Laupäeval, 12. detsembril autasustati Rakveres Põhjakeskuse Ida politseiprefektuuri, Operation Lifesaver Estonia ja Eesti Tervisedenduse Ühingu Lääne-Virumaa osakonna korraldatud loomekonkursi "Sina saad" võitjaid.


Käesoleva aasta sügisel kutsus Ida politseiprefektuur koostöös raudteeohutusega tegeleva rahvusvahelise mittetulundusühinguga Operation Lifesaver Estonia (OLE) ja Eesti Tervisedenduse Ühingu Lääne-Virumaa osakonnaga kõiki Lääne-Virumaa üldhariduskoolide I-XII klasside õpilasi osalema raudteeohutusalasel loomekonkursil "Sina saad".

Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna preventsiooni- ja patrullitalituse juhtivkonstaabel Annela Floreni sõnul oli antud projekti eesmärgiks arutleda raudteeohutusteemadel ja tõsta elanike teadlikkust raudteel varitsevatest ohtudest, vähendada seeläbi igal aastal rööbastel hukkunute arvu.

"Loomekonkursi kandvaks ideeks oli uute vaatenurkade leidmine raudteeohutusalase teavitustöö teostamiseks tulevikus. Tänapäeval ülikiirelt muutuvas ühiskonnas ei ole paraku alati tagatud oluliste sõnumite jõudmine vajalike sihtrühmadeni, mistõttu püüame iga päev leida uusi ja innovatiivseid lähenemisviise. Mul on väga hea meel, et koolides leidub endiselt aktiivseid ja hoolivaid õpetajaid ja õpilasi, kes hea meelega erinevates projektides kaasa löövad ja seeläbi meid ennetustööalastes projektides toetavad ja lahendusi leida aitavad. Minu siiras tänu teie kõigi ees," lisas ta.

Loomekonkursile omaselt oodati loomingulist lähenemist - konkursile oodati loometöid videos, pildis, sõnas, helis jne.

Peapreemia 5000 krooni pälvisid Lasila põhikooli V klassi õpilased Getter Kangur, Merit Penjan, Diana Zelezen ja Egle Vigolainen ühes juhendaja Evelin Teivaga.

Omanäolise viltimistehnikas võidutöö meeldis projekti eestvedajatele nii väga, et OLE otsustas finantseerida ja tellida võidutöö teostajatelt järgmisel aastal sarnaseid töid ja kinkida need raudteede ääres asuvatele lasteaedadele.

"Ohtude teadvustamine algab maast ja seda tuleb teha keeles, millest väikesed maailmakodanikud hästi aru saaksid. Mul on tõeliselt hea meel vaadates konkursile laekunud töid. Nendes oli näha väga selgeid hoiakuid ja õiget suhtumist raudtee ületamisega kaasnevatesse ohtudesse. Enne idee realiseerimist tuli ju noortel enda jaoks leida vastused küsimustele - miks inimesed ikkagi rongi rataste alla satuvad ja seejärel alles visualiseerida lahendused," ütles Tamo Vahemets.

Lisaks võidutööle väärib kindlasti ära märkimist noorima vanuseklassi võidutöö - Tapa gümnaasiumi I klassi õpilaste üle seina ulatunud rong, mis kandis endas sõnumit (igal vagunil oma sõna) "Ole, hoolas, hoia elu, peatu, kui su teel on vedur! Hoidu rongi eest!" Juhendajaks õpetaja Elle Paju.

Võistlustöid hindas kolmeliikmeline žürii koosseisus Lääne-Viru maavalitsuse tervise etenduse spetsialist Olga Boitsov, Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees Tamo Vahemets ja Annela Floren Ida politseiprefektuurist ning auhindu otsustati välja anda kolmes vanuserühmas kolmele parimale teostusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles