Maakonna meenekonkurss üllatas osalejate rohkusega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva kuju Rakvere vallimäel.
Tarva kuju Rakvere vallimäel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maavalitsuse väljakuulutatud Lääne-Virumaa meenekonkursile laekus 1. detsembriks 24 tööd (33 eset) 16 autorilt.


Hindamiskomisjon, kuhu oli kaasatud peale maavalitsuse töötajate ka ekspertidena Kersti Loite ja Silva Rannaste, oli meeldivalt üllatunud nii suurest tööde arvust.


Ka maavanem Einar Vallbaum oli meeldivalt üllatunud rohkest osavõtust: "Kui majandussurutis millelegi hästi on mõjunud, siis inimeste leidlikkusele ja loomingulisusele.

Väljakuulutatud konkurss ei aidanud mitte ainult leida sobivaid meeneid, vaid anda ka inimestele võimalus oma ideid realiseerida ning Lääne-Virumaa väärtuste peale mõelda. Niivõrd rohke osavõtt tõestab, et maakonnas on väga palju leidlikke ja andekaid inimesi, kellega ka tulevikus koostööd teha."

Veerand töödest olid savist, oli töid ka tekstiilist ja puidust, üks isegi elektrooniline. Esemetest esitleti aga enim kruuse ja taldrikuid.

Komisjon tõstis esile Jule Käeni läbimõeldud kingitust. Heal tasemel olid Georg Bogatkini savinõud, Ilme Kossessoni tikitud T-särgid.

Komisjon märkis ära hea huumorimeelega kingituse "Lääne-Virumaa kala" (autor G. Bogatkin).

Uudsust võrreldes teiste töödega ja konkurssidega tõid veel AS Regio poolt esitatud maakonna teemaline pusle ja Ruubiku kuubik. Omapärane oli ka Piret Mildebergi kujundatus puidust kalender "Õige ajatu".

Komisjon võttis hindamisel aluseks konkursil esitatud kriteeriumid ja kingituse hinna ning auhinnafondi otsustati kasutada kingituste ostmiseks Jule Käenilt (seinakell "Ajast aega" ja kruus "Puhas loodus"), Georg Bogatkinilt (Lääne-Virumaa kala ja savist teekruus) , AS Regiolt pusle , Taali Mesila OÜ ja Tohuvapohu OÜ mett "Õite magus" ning Viru Käsitöö Salong OÜ-lt (kinkekomplekt).

Konkursi eesmärk oli saada esemeid, mida võiks kinkida koostööpartneritele ja sõpradele ning esinduskingitused tunnustamiseks asutustele, kollektiividele ja üksikisikutele.

Meenetega on võimalik tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles