FIEd saavad veel kaks nädalat end tasuta äriregistrisse kanda

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ole kaasas" nõustamispunktis pakutakse abi FIEde ümberregistreerimiseks.
"Ole kaasas" nõustamispunktis pakutakse abi FIEde ümberregistreerimiseks. Foto: Andres Teiss.

Selle aasta järelejäänud tööpäevadel saavad kõik Lääne- ja Ida-Virumaa FIEd Maksu- ja Tolliameti Rakvere ja Jõhvi teeninduskohtades Ole Kaasas! nõustamispunktides õppida, kuidas ennast ID-kaardi abil tasuta Äriregistrisse kanda. Võimalus enda tasuta ümber registreerida on veel kuni 31. detsembrini.


Maksu- ja Tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhataja Raivo Piiritalo sõnul kaotavad alates 1. jaanuarist Äriregistrisse mittekantud FIEd õiguse edasi tegutseda.

Kuigi ka pärast 1. jaanuari on FIEdel võimalik end Äriregistrisse kanda, tuleb siis ettevõtjaportaalis registreerudes tasuda riigilõiv 200 krooni, notari teenust kasutades võivad toimingute kulud ulatuda kokku aga ligi 800 kroonini.

"Seetõttu julgustame kõiki veel äriregistrisse kandmata FIEsid kiirelt tegutsema ja pakume soovijaile Ole Kaasas! algatuse abil ka lühikoolitust, kuidas ID-kaardiga või Mobiil-IDga registreerimist ja muid ametlikke toiminguid elektrooniliselt teostada," ütles Piiritalo.

Ole Kaasas! nõustamispunktid töötavad MTA teeninduskohtades Rakveres (Laada 4a) ja Jõhvis (Rahu 3) 21.-22. detsembril ja 28.-30. detsembril kell 10-14.

Personaalne nõustamine kestab orienteeruvalt 15 minutit ja nõu antakse inimestele nii eesti kui ka vene keeles.

Lisaks FIEde ümberregistreerimisele tutvustatakse Ole Kaasas! nõustamispunktides huvilistele ka muid ettevõtjatele vajalikke e-teenuseid ja elektroonilise asjaajamise võimalusi nagu e-äriregistri ettevõtjaportaal, e-maksuamet/e-toll jpm.

Samuti kogutakse nõustamispunktides ettevõtjatelt tagasisidet nende vajadustest ja kogemustest e-teenuste kasutamisel.

Vastavalt äriseadustikule peavad kõik FIEd registreerima end 2009. aasta jooksul äriregistris selleks, et FIEde kohta käivad andmed muutuksid kättesaadavamaks ja süsteem terviklikumaks.

Ümberregistreerimine on oluline ka FIEde kaupu ja teenuseid ostvatele inimestele.

Äriregistri puhul on tegemist avaliku registriga, millest saab vaadata, kas FIEna kaupa pakkuv isik on äriregistris registreeritud, samuti kui kaua on ta FIEna tegutsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles