Vallad said toetust veevärgi parandamiseks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee- ja kanalisatsioonitööd.
Vee- ja kanalisatsioonitööd. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakke vald sai ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimiseks 18,2 miljonit krooni ja Laekvere vald 14,7 miljonit krooni toetust Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist. Toetus jõudis valdadeni keskkonna investeeringute keskuse kaudu.


Laekvere vallavanem Aarne Laas ütles, et raha sai taotleda veevärgi parandamiseks asulates, kus elab alla kahe tuhande inimese.



Laasi sõnul on projekti kogumaksumus üle 24 miljoni krooni, ülejäänud osa ehk 26,6 protsenti kuludest katab vald.


Kolme aasta jooksul rajatakse Laekvere alevikku joogivee jaoks puhastusjaam, mida seni üldse ei ole. Samuti vahetatakse välja amortiseerunud vee- ja kanalisatsioonitorud ning ehitatakse osaliselt ümber kanalisatsioonivee biopuhasti. "Biopuhasti vajab täiendust, on vaja muretseda uued abisüsteemid," ütles vallavanem.



Laasi selgitusel vajab Laekvere aleviku vee- ja kanalisatsioonisüsteem uuendamist, sest esiteks on torustik väga vana, teiseks on süsteemid ka väga erinevalt ehitatud. "Kanalisatsioonitorustiku ummistusi tuleb meil praegu kord või paar nädalas ette," märkis Aarne Laas.



Rakke vallas vahetatakse amortiseerunud kanalisatsioonisüsteemid ja veetorustikud välja Rakke ja Salla alevikus.


Tööde käigus likvideeritakse muu hulgas Rakke alevikus Oru tänava heitvete biopuhasti ning rekonstrueeritakse Kase tänavas asuv biopuhasti.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles