Narva linnavalitsuse sada töötajat saadeti keeleeksamile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Keeleinspektorid saatsid Narva linnavalitsusest eesti keele eksamile üle saja halva keeleoskusega töötaja.


Keeleinspektsiooni järelevalvejuhi Leho Klaseri sõnul kontrolliti Narva linnavalitsuses kolme kuu vältel 94 ametnikku ja 23 raamatupidajat, kellest vastavalt 85 ja 20 inimese keeleoskus ei vastanud nõuetele.

Ametnikest kontrollisid inspektorid esmakordselt 17 inimest ja neist kuus oskasid nõuetekohaselt eesti keelt. Varem kontrollitud 77 ametnikust olid kolm eelmise ettekirjutuse täielikult ja kaheksa osaliselt täitnud.

Klaseri sõnul tehti ettekirjutus 85 linnaametnikule, kes peavad sooritama eesti keele C-1 taseme eksami järgmise aasta 1. oktoobriks.

Raamatupidajatest läbis esmakontrolli seitse inimest, neist kahe keeleoskus vastas nõuetele. Juba varem kontrollitud 16 raamatupidajast oli ettekirjutuse täitnud ja eksami sooritanud ainult üks.

Ülejäänud 20 raamatupidajale tegid inspektorid ettekirjutuse käia eesti keele B-2 taseme eksamil tuleva aasta 1. detsembriks.

Lisaks ettekirjutusele algatati 45 ametniku ja seitsme raamatupidaja suhtes väärteomenetlus ning neile määrati trahv.

Viimati kontrollisid keeleinspektorid Narva linnavalitsuse töötajaid 2006.-2007. aasta talvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles