Piirijärjekorrad on mõnevõrra lühenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid ootavad Narvas piiriületust.
Veokid ootavad Narvas piiriületust. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Jõulude eel kasvanud veokite järjekorrad Eesti idapiiril on hakanud nädalavahetusel lühenema.

Laupäeval oli Narva piiripunktis ootel 191 veokit eeldatava ooteajaga 66 tundi. Neljapäeval oli Narvas järjekorras 259 ning esmaspäeval 353 veokit eeldatava ooteajaga vastavalt 82 ja 115 tundi.

Koidula piiripunktis oli maksu- ja tolliameti andmetel laupäeval järjekorras 63 veokit eeldatava ooteajaga 49 tundi. Neljapäeval oli samas ootel 100 ja esmaspäeval 80 veokit eeldatava ooteajaga vastavalt 69 ja 58 tundi.

Luhamaa piiripunktis seisis laupäeval järjekorras 110 veokit eeldatava ooteajaga 59 tundi. Neljapäeval oli Luhamaal ootel 140 ja esmaspäeval 92 veokit eeldatava ooteajaga vastavalt 65 ja 52 tundi.

Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel, kui toonane riigipea Vladimir Putin nõudis tolli tõhusamat tööd. Järjekorrad on kord suurenenud, kord vähenenud.

Selle nädala reedel ootas Lätis Vene piiri ületamist üle pooleteise tuhande veoki, 950 neist seisid Terehova piiripunktis ja 550 Grebneva piiripunktis.

Järjekord piiril hakkas kasvama eelmisest nädalast, kui Venemaa karmistas ühepoolselt Läti veokite kontrollimist.

2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Venemaa on korduvalt lubanud olukorda parandada, kuid pole seda teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles