Tiitlikaitsja Tarvas juhatas karikasarja sisse võiduga

, uudistejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas
Rakvere Tarvas Foto: Arvet Mägi

Mullune Eesti karikavõitja korvpallis, Rakvere Tarvas, juhatas tänavused karikalahingud sisse 1/16-finaali avamängus 38-punktilise 108:70 paremusega Korvpalliklubi Räpina Kotkad üle.

Rakverlaste tulemuslikum pallur oli kaksikduubli sooritanud Rait Keerles 31 punkti ja 15 lauapalliga. Kahekohalise punktisaagini jõudsid veel Juris Umbraško ja Maris Laksa võrdselt 15, Mihkel Kurg 13, Giedrius Gustas 12 ning Silver Leppik 10 punktiga.

Käe said lõpuks valgeks kõik kümme platsil käinud Tarva mängumeest. Samuti protokolli kantud Gregory Jenkinsit peatreener Andres Sõber seekord kerge külmetushaiguse tõttu ei kasutanud.

"Täitsa tore mäng oli - rahvast jagus Räpina kooli võimlasse umbes paarisaja inimese ringis ja kodumeeskond pusis kõvasti vastu," lausus Sõber. "Meie mehed said kenasti ennast lahti mängida ja reedel põrutame kodus uuesti."

Räpina Kotkaste edukamatena viskasid Priidik Purge 19, Marten Järvik 17 ning Ants Järv 16 punkti. Viimast tunnevad esiliiga meistrivõistlustega hästi kursis olevad korvpallisõbrad tubli lauavõitlejana. Selgi korral võttis 203 cm pikk keskmängija maha 13 lauapalli.

Vastaste väljakul toimunud kohtumises said Eesti esiliiga meistrivõistluste eelmise hooaja 12. koha omaniku kolm mängijat vastavalt juhendile enne lahtiviset igaüks kolm kaugviset, millest realiseeriti kuus. See tähendas Räpina meeskonnale 18:0 algedu.

Esimese veerandaja lõpuks kahandasid Tarva mängijad võõrustajate eduseisu vaid kolmele punktile 30:27. Avapoolaeg lõpetati juba omakorda rakverlaste 58:51 juhtimisel.

Kui kolmanda veerandaja lõpedes olid külaliste edunumbrid veel 78:63, siis otsustaval neljandal perioodil lubati Räpina Kotkastel visata vaid seitse punkti, visati ise 30 ja kasvatati seeläbi edu veel paarikümne punkti võrra. Lõpptulemusena saadi veenev 108:70 võit.

Kordusmäng on kavas Rakvere spordihallis reedel algusega kell 19.30. Pilet maksab täiskasvanutele 4 ja sooduspilet õpilastele, tudengitele ning pensionäridele 2 euot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles