Aqva hotellis toimus relvastatud rööv, politsei palub abi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Esmaspäeva varahommikul ähvardas seni tuvastamata kurjategija Rakveres Parkali tänavas Aqva hotelli administraatorit relvataolise esemega ja röövis seifist raha.


Politsei andmetel rööviti Aqva hotelli esmaspäeva varahommikul kella nelja ajal.



Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk rääkis, et kurjategija ähvardas hotelli administraatorit relvataolise esemega, võttis seifist raha ja sidus enne lahkumist hotelli naistöötaja kinni. Seda ilmselt eesmärgiga, et administraator ei saaks abi kutsuda ja röövimine võimalikult hiljem avastataks.



Luugi sõnul õnnestus kinni seotud administraatoril siiski telefonini jõuda ja politseisse helistada. Detailsemat infot prokuratuur uurimise huvides ei avalda.




Aqva hotelli omanik Roman Kusma ütles, et administraator oli pärast röövi šokis. Kusma andmetel käis hotellitöötaja ka arsti juures.



Ärimees tunnistas, et pole varem selle peale mõelnud, et tema ettevõte võib kurjategijatele huvi pakkuda.



"Me tegeleme sektoris, kus püüame inimestele rõõmu teha, ja halva peale ei tule," jätkas Kusma. "Oleme ära harjunud väikeses turvalises linnas."



Ärimehe sõnul on röövist esimesed järeldused tehtud ja edaspidi hoitakse hotelliuks öisel ajal lukus. "Loodame, et see inimesi ei häiri," lisas Kusma.



Hotelliomaniku ütlust mööda ei saanud administraator turva- ehk paanikanuppu kasutada.



Kusma avaldas lootust, et politsei suudab selle kuriteo lahendada. Seda enam, et röövlist on turvakaamera salvestatud foto. Kusma pööras tähelepanu just fotol kujutatud isiku mütsile. "Ehk keegi tunneb ära," sõnas ta.



Hotell on välja pannud 50 000kroonise preemia sellele, kelle antud info viib kurjategija tabamiseni.



Turvakaamera pildil jäädvustatud isik on ligikaudu 170 sentimeetrit pikk, tal on jalas heledad püksid, seljas kapuutsiga musta värvi jope, peas tutiga must kootud müts, millel valge kiri "2000".



Ida politseiprefektuuri Rakvere kriminaaltalitus palub inimesi, kes tunnevad fotol kujutatud isikut, helistada telefonil 322 2647, 515 3223, 5695 1512 või politsei lühinumbril 110. Anonüümsus tagatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles