Kultuuripärliks osutus Viru Folk

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk Käsmus.
Viru Folk Käsmus. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrup andis välja 2009. aasta kultuuripreemiad. Lääne-Virumaa Kultuuripärl pälvis MTÜ Viru Folk Käsmus korraldatud muusikafestivali ja kontsertide korraldamise eest.


Ekspertgrupi hinnangul on teist aastat toimunud Viru Folk andnud Käsmule uue hingamise ning Festival on organiseeritud kõrgel tasemel, töö selle nimel käib aastaaringselt.

Lisaks kultuuripärlile andis Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupp välja neli aastapreemiat: Loomingu preemia pälvis Toomas Suuman, näidendi "Saksad sõitsid saaniga" autor.

Tema osa Jakob Liivi kui Lääne-Virumaa ning Rakvere jaoks olulise kirjandus-, kultuuri- ja ühiskondliku elu tegelase tegevuse väärtustamisel ja kajastamisel on olnud märkimist vääriv, sedastas ekspertgrupp.

Pühendumise preemia kuulub perekond Rätsepale Haljala vallast, kes on pühendunud oma poegade Priidu ja Kristjani motokrossi harrastusele. Kristjan ja Priit on Euroopa juunioride meistrid.

Pühendumise preemia sai samuti Rita Mets, Rakvere muusikakooli sekretär-juhiabi, Rakvere muusikakooli hea hing, kel on olnud oluline osa muusikakooli renoveerimisel.

Järjepidevuse preemiaga tunnustati Kai Eeki, Rakvere reaalgümnaasiumi õpetajat, kes on teatriringi juhendanud 15 aastat.

2009. aastal sai teatriring laureaaditiitli nooremas vanuseastmes Jõgeva gümnaasiumi Betti Alverile pühendatud luulepäevadel ja lavalise liikumise ja stsenograafia preemia festivalil "Väike lava 2009".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles