Töötukassa prognoosib tööpuuduse kõrgpunkti kevadeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal näitab ametlikult registreeritud töötute arv langustendentsi.
Lääne-Virumaal näitab ametlikult registreeritud töötute arv langustendentsi. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Töötukassa hinnangul jätkub tööpuuduse kasv ka sel aastal ning kõrgpunkti saavutab töötus tõenäoliselt kevadel.


"Kusagil märts-aprill peaks olema see, kui registreeritud töötute arv saavutab oma lae ja see peaks jääma umbes 92 000 inimese juurde püsima," rääkis töötukassa juht Meelis Paavel ERR-i raadiouudistele.

Möödunud aasta 23. detsembri seisuga oli registreeritud töötuid Eestis 87 239, mis on 392 inimese võrra rohkem kui nädal varem.

Registreeritud töötuse osakaal oli suurim Ida-Virumaal ning madalaim Tartu- ja Jõgevamaal, vastavalt 19,2 ja 10,1 protsenti.

Kui eelmisel aastal tuli tööpuuduse kasvu tõttu kasutusele võtta reservid, siis töötukassa tänavuses eelarves on tuludeks plaanitud 3,53 miljardit krooni ja kuludeks 3,2 miljardit krooni.

Tööturuteenustele on järgmiseks aastaks ette nähtud 402 miljonit krooni, millest olulise osa moodustavad teenused, mida töötukassa saab pakkuda inimestele koostöös tööandjatega. Need on palgatoetus mahus 79,9 miljonit krooni ja tööpraktika mahus 39,7 miljonit krooni.

Töötuskindlustushüvitisteks näeb eelarve järgmisel aastal ette 1,18 miljardit krooni, koondamishüvitisteks 310 miljonit krooni ning tööandja maksejõuetushüvitisteks 197 miljonit krooni. Hüvitistelt makstava sotsiaalmaksu summa on 320 miljonit krooni.

Töötukassa tegevuskuludeks on eelarves 194 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles