Lääne-Virumaa vallad saavad sotsiaaltranspordi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit sai rahastuse projektile "Töölepääsu takistuste kõrvaldamine ühtse sotsiaaltranspordisüsteemi abil".


Selle projekti tulemusel käivitatakse Eestis uudne, kuid mujal Euroopas levinud regionaalne, ühtsetel alustel korraldatav sotsiaaltranspordi süsteem, mille olulisteks elementideks on tsentraalne dispetšerteenistus, reaalajas toimiv tellimuste vastuvõtt ja täitmise korraldamine.



Teenus võimaldab abivajajal tellida operatiivselt ja kiiresti individuaalsetele vajadustele vastav transport ning omavalitsus ei pea transpordi korraldamisel tegema liigseid (kõrval)kulusid.



"Lääne-Virumaa ja Järvamaa elanikel - siia kuuluvad ka liikumistakistusega inimesed - ei ole piisavalt tööl käimist toetavaid transpordivõimalusi ning on ka rida inimesi, kes peavad transpordi puuduliku korraldamise tõttu olema pidevalt hõivatud hooldamist vajava pereliikme hooldamisega ning seetõttu olema sunnitult eemal aktiivsest tööhõivest. Ka paljud arendatavad sotsiaalteenused jäävad sihtrühmadele pahatihti kättesaamatuks just transpordiprobleemide tõttu," selgitas Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi.



Projekti otsesteks partneriteks on üheksa Lääne-Virumaa omavalitsust: Haljala, Laekvere, Rakke, Rakvere, Tapa, Vihula, Vinni ning Viru-Nigula vald ja Rakvere linn, samuti Ambla, Koeru ning Kuusalu vald.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles